Aπολογούνται οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Τι αναφέρει το πόρισμα που «έδεσε» τις συλλήψεις - σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Aπολογούνται οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Τις απολογίες τους ετοιμάζουν οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής, την ώρα που οι δύο Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια και οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως συνεχίζουν να σοκάρουν.

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης, με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής, ενώ, μετά τις 2 το μεσημέρι, θα ακολουθήσουν οι απολογίες του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασσιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου. Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή στην αστυνομία.

Την ίδια ώρα, οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση, ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσουν, στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που περιέχεται στη δικογραφία είναι αρκετό για να συνδέσει πρόσωπα και γεγονότα, ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε το Star, το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αργείου Πάγου, Χαράλμπου Βουρλιώτη, για την Χρυσή Αυγή, είναι καταπέλτης: μεταξύ άλλων, την χαρακτηρίζει «οργάνωση με στρατιωτική δομή που απειλούσε τους θεσμούς και το Πολίτευμα» που δρούσε με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος. Εκτός από τα τάγματα εφόδου, σύμφωνα πάντα με το 9σέλιδο πόρισμα, η Χρυσή Αυγή στρατολογούσε ακόμα και ανηλίκους, 14 – 17 ετών, οι οποίοι έμπαιναν σε τάγματα με την ονομασία «Κένταυρός».

Δείτε στο βίντεο την αποκάλυψη του Star για το πόρισμα του αντιεισαγγελέα για την Χρυσή Αυγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top