3 χρόνια από την αναγέννηση της Μακίστου

Αναβίωσε ύστερα από τη δωρεά της οικογένειας Βαρδινογιάννη

3 χρόνια από την αναγέννηση της Μακίστου
Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την παράδοση του χωριού Μάκιστος του νομού Ηλείας στους κατοίκους του. Η Μάκιστος που είχε καεί ολοσχερώς από τις φωτιές του 2007, αναβίωσε ύστερα από τη δωρεά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ανήμερα της Επετείου, αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την οποία συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον του χωριού.

«Τα δάκρυα στα μάτια των μητέρων, των παιδιών, αυτή η απογοήτευση, ο κίνδυνος , ο φόβος που είχε φωλιάσει μέσα στις καρδιές όλων δεν τα ξεχνάω. Ήταν χρέος μου σαν Ελληνίδα και σαν μάνα.» σημείωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

«Είσαστε μια όαση ελπίδας» είπε στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως, Νίκος Λαμπρόπουλος.
Εκείνη τότε του απάντησε ότι «εκ φύσεως όταν βλέπω ανθρώπους που υποφέρουν δεν το α��τέχω.»

Υπενθυμίζεται ότι εβδομήντα καινούργια σπιτικά και δυο εκκλησίες ανακατασκευάστηκαν με έξοδα και την φροντίδα της οικογένειας Βαρδινογιάννη και παραδόθηκαν στους κατοίκους στις 27 Σεπτεμβρίου του 2010 σε μια σεμνή τελετή στην πλατεία του χωριού. Τότε που η Μάκιστος γέμισε με χαρούμενες φωνές παιδιών, τότε που οι ηλικιωμένοι επέστρεψαν στα σπίτια που γεννήθηκαν.

Οι κάτοικοι της Μακίστου όμως, περιμένουν και από την πολιτεία να κάνει το καθήκον της και να διευκολύνει την ζωή τους λύνοντας προβλήματα όπως είναι το οδικό δίκτυο που οδηγεί στο χωριό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top