Ουαί και αλίμονο αν χρειαστείς δημόσιο νοσοκομείο: Θα βρεις κλειστές πόρτες

Στη 48ώρη της ΑΔΕΔΥ και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τις επόμενες ημέρες τους ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και όσους χρειαστεί εκτάκτως να τα επισκεφτούν, καθώς στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σ΄ όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωση τους κάνουν αφού κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας ζητούν την καθολική, ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες οφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός προϋπολογισμός

Πιο συγκεκριμένα απαιτούν :

-Nα μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, κανένα Τμήμα, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι και να πάψει άμεσα η άθλια επιχείρηση εκκένωσης Νοσοκομείων, η οποία σύντομα θα επεκταθεί στην περιφέρεια, εξαφανίζοντας από τον υγειονομικό χάρτη άλλα 40 Νοσοκομεία.

-Να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια Νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

-Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία διαρκώς διευρύνονται. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα Νοσοκομεία 6500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

-Να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφτούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Task Force και των «ειδημόνων» που συστήνουν διάλυση των δομών του.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να συμπορεύονται με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αγωνίζονται για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, το χρέος, την εξαθλ��ωση και την ανθρ��πιστική κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top