Τιμήθηκε το έργο μιας σπουδαίας Ελληνίστριας

Το όνομα της Ζακλίν ντε Ρομιγί πήρε η πλατεία Θησείου

Τιμήθηκε το έργο μιας σπουδαίας Ελληνίστριας

Στη σκιά της Ακρόπολης και πολύ κοντά στην Πνύκα, μία πλατεία στο Θησείο φέρει πλέον το όνομα της σπουδαίας Ελληνίστριας Ζακλίν Ντε Ρομιγί που αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάν Ντ’ Εστέρ ήταν ο επίτιμος προσκελημένος στην εκδήλωση για την ονοματοδοσία της πλατείας ο οποίος μάλιστα μίλησε και στα ελληνικά.

«Η Ζακλίν Ντε Ρομιγί αγαπούσε την Ελλάδα. Η Ζακλίν Ντε Ρομιγί μας προτρέπει “ας πάρουν το λόγο εκείνοι που θέλουν εκείνοι που μπορούν να προτείνουν κάτι καλό για την πατρίδα”» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κωσταντίνος Μητσοτάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία συνδέεται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας με την οικογένεια του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

«Είναι το ελάχιστο που από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής μπορούμε να κάνουμε για αυτήν την εξέχουσα Ελληνίστρια που διάβαζε με πάθος τα αρχαία κείμενα δίχως να πάψει ούτε στιγμή να αφουγκράζεται το παρόν και να μας προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχει για το ευρωπαϊκό μέλλον κάθε έλλειμμα δημοκρατίας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Για την Ζακλίν Ντε Ρομιγί και το συγγραφικό της έργο μίλησαν επίσης ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος και η ομότιμη καθηγήτρια στην Ecole Νormale Superieure, Monique Trede- Boulmer, μαθήτρια της Ζακλίν Ντε Ρομιγί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top