Μέλη εγκληματικής οργάνωσης Καρούζος και Σκαφτούρα

Πόρισμα καταπέλτης από την εισαγγελέα

Μέλη εγκληματικής οργάνωσης Καρούζος και Σκαφτούρα

Μια εγκληματική οργάνωση που είχε στήσει βιομηχανία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγής μέσα από το Real estate και τον ξέφρενο τραπεζικό δανεισμό, περιγράφει στο πόρισμά της για το περίφημο «Καρούζος-gate" η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Στο πόρισμα που φτάνει τις 114 σελίδες, ο φυλακισμένος μεγαλοκατασκευαστής Γιάννης Καρούζος και η πρώην συζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία συνελλήφθη την Πέμπτη με ένταλμα σύλληψης , εμφανίζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με υψηλές διασυνδέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, που μπορούν ακόμα και να συσκοτίσουν την έρευνα.

porisma1.jpg
«Ενόψει του κύκλου των γνωριμιών και σχέσεων που ανέπτυξαν με υψηλόβαθμους παράγοντες της χώρας, αλλά και με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην αλλοδαπή, ικανά να συνδράμουν στη διακίνηση και απόκρυψη των χρηματικών ποσών , τα οποία προφανώς εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη της οργάνωσης , κρίνεται ότι οι προαναφερόμενοι δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις διασυνδέσεις αυτές είτε για να συσκοτίσουν ή τουλάχιστον να επιβραδύνουν τις έρευνες των δικαστικών αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα της εισαγγελέως.

Το πόρισμα θεωρεί επίσης πώς υπάρχουν τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί. Το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι που ζούσε μια ζωή γεμάτη χλιδή, τώρα βρίσκεται σε μια τεράστια κόντρα, όμως και οι δυο είναι πλέον αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

porisma.jpg

Άλλωστε ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης που, έκαναν τις αρχικές καταγγελίες δεν τους διαχωρίζουν:

«Ότι ήταν ανακατεμένη, ήταν ανακατεμένη. Αφού μαζί διαχειρίζονταν τον όμιλο τόσα χρόνια», είχε δηλώσει ο Γιώργος Ζωγραφάκης.

2012092802136_120609981_type12128.jpg

Το πόρισμα μιλάει για υπέρογκο τραπεζικό δανεισμό άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι αγορές και κατασκευές ακινήτων. Ήδη μάλιστα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και στελέχη τραπεζών.

«Η αξία, ωστόσο, που προτεινόταν στην Τράπεζα, ήταν πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική , ώστε μετά την αγορά και ανάπτυξη του ακινήτου να απο��ένει στους ιδιοκτήτες του ομίλου κάποιο κέρδος από τον τραπεζικό δανεισμό», αναφέρει το πόρισμα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εισαγγελέα η φοροδιαφυγή αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top