Κι όμως συνέβη: Κατάληψη στο σχολείο έκαναν οι γονείς!

Συγχώνευση με ...λουκέτο-ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Την πρώτη ημέρα αγιασμός και την δεύτερη λουκέτο.

Μόνο που το λουκέτο αυτή την φορά δεν το έβαλαν οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές αλλά οι γονείς αντιδρώντας στην ξαφνική όπως λένε απόφαση του υπουργείου να συγχωνεύσει το 3ο δημοτικό σχολείο Υμηττού και το 9ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης.

Οι γονείς διαμαρτυρόμενοι για την συγχώνευση των δυο σχολείων υποστηρίζουν ότι αυτό θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις, όπως την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου αλλά και την αύξηση των μαθητών σε κάθε τμήμα.

H εγκύκλιος του υπουργείου με ημερομηνία 9 Σεπτέμβρη και θέμα: «Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία» αναφέρει: «προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνηση νηπίων και μαθητών σε όμορες σχολικές μονάδες και σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις, ο αριθμός των νηπίων στα Νηπιαγωγεία και των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία δύναται να υπερβαίνει κατά 10% την αναλογία μαθητών ανά δάσκαλο και νηπίων ανά νηπιαγωγό», δηλαδή να δημιουργούνται τμήματα με 27 - 28 μαθητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top