Έκρυβαν παράνομους μετανάστες σε κρύπτες λεωφορείου που έκανε εικονικές εκδρομές!

Πολυμελή σπείρα εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Europol, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε παράνομους μετανάστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2012.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 62χρονος ημεδαπός, ως ηγετικό στέλεχος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριάντα ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση.

Κατά τη δράση της οργάνωσης, η οποία καθοδηγούταν από τον 62χρονο «εγκέφαλο» και διευθύνοντα σύμβουλο τουριστικής εταιρείας με έδρα χώρα της Ευρώπης, χρησιμοποιούσαν λεωφορείο της προαναφερόμενης εταιρείας το οποίο είχε υποστεί ειδικές τροποποιήσεις με κατασκευή ειδικών κρυπτών, για την απόκρυψη και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. Προκειμένου η όλη επιχείρηση να προσομοιάζει με εκδρομικό ταξίδι, χρησιμοποιούσαν εικονικούς επιβάτες - συνεργούς, οι οποίοι συμμετείχαν έναντι χρηματικής αμοιβής!

Στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης , τον Ιούνιο του 2012, εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ιταλίας από τις εγχώριες Αρχές, τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε συνολικά δεκαεπτά μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο βρέθηκαν νεκροί. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν τότε δύο ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 40 και 44 ετών, οι οποίοι κρατούνται σε σωφρονιστικό κατάστημ�� της Ιταλίας.

Σε συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, πραγματοποιήθηκε στις 6/9/ 2013 στη Θεσσαλονίκη, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι οι τρείς ημεδαποί ηλικίας 62, 54 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, για τα αδικήματα της «Ένταξης – Συμμετοχής και Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης» και της « Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον 30 ατόμων, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Ένταξης – Συμμετοχής και Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης», της « Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και της «Συνέργειας».

Από την συστηματική έρευνα, διαπ��στώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2012, διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας σε χώρες της Ευρώπης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η οργάνωση αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχονταν σε 1.000 ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της.

Συνελήφθη επίσης χθες το απόγευμα, στο 20ο χλμ της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι έναν μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους οι δεκατρείς ήταν υπήκοοι Συρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top