Πούτιν: «Θα εγκρίνω επέμβαση στη Συρία αν ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά»!

Τι προβλέπει το σχέδιο δράσης των ΗΠΑ

Πούτιν: «Θα εγκρίνω επέμβαση στη Συρία αν ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά»!

​Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα εγκρίνει την επέμβαση στη Συρία εάν αποδειχθεί ότι ο Άσαντ έκανε χρήση χημικών στους κατοίκους της Δαμασκού.

Ο Πούτιν έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο Associated Press και το ρωσικό κανάλι Channel 1 όπου δεν απέκλεισε το γεγονός, η χώρα του να υποστηρίξει ένα ψήφισμα του ΟΗΕ για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αν αποδειχθεί η χρήση χημικών.

«Δεν το αποκλείω το ενδεχόμενο να υποστηρίξω ένα ψήφισμα του ΟΗΕ για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία», είπε χαρακτηριστικά, «αλλά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε μία απολύτως βασική πτυχή. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα μπορούσε να κυρώσει τη χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους. Οποιαδήποτε άλλη πρόφαση ή μέθοδο η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως επιθετικότητα», είπε.

Μάλιστα μίλησε και για τις φρικτές και απάνθρωπες εικόνες από τις αγριότητες στη Συρία και τη χρήση χημικών: «Είναι φρικτές φωτογραφίες. Το ερώτημα είναι μόνο ποιος το έκανε και τι έκαναν, και ποιος είναι υπεύθυνος γι 'αυτό».

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τα συμβόλαια που έχει με τη Συρία για την παράδοση όπλων, όπως αναφέρει το Reuters.

Τι προβλέπει το σχέδιο δράσης των ΗΠΑ-«Πράσινο φως» από τη Γερουσία για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Στις ΗΠΑ οι ηγέτες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας κατέληξαν σε σχέδιο συμφωνίας το οποίο παρέχει την άδεια στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κάνει χρήση στρατιωτικής ισχύος κατά της Συρία.

Σύμφωνα με το Reuters το σχέδιο που συμφωνήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων θέτει όριο 60 ημερών για στρατιωτική δράση στη Συρία, με δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης μόνο για 30 ημέρες και αυτό υπό προϋποθέσεις. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.

Την Τετάρτη θα ψηφιστεί από την επιτροπή και εάν εγκριθεί θα πρέπει να αποσταλεί στη Γερουσία για ψηφοφορία στις 9 Σεπτεμβρίου!

Στην Γαλλία:

Το θέμα της Συρίας συζητείται σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να γίνει ψηφοφορία για πιθανή στρατιωτική επέμβαση. Περίπου το 74% των Γάλλων θέλει να υπάρξει ψηφοφορία πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top