Ποινική δίωξη σε διευθυντή της ΕΑΒ για μεταπτυχιακό – «μαϊμού»

Στο εδώλιο και το ΔΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και απάτη σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγατση σε βάρος του ΔΣ της ΕΑΒ από το 2008 έως σήμερα και του γενικού διευθυντή και επικεφαλής επιχειρησιακών λειτουργιών Αθ. Χρονόπουλου.

Τα μέλη του ΔΣ διώκονται ως φυσικοί αυτουργοί των πράξεων και ο Χρονόπουλος ως ηθικούς αυτουργός καθώς φέρεται να τους έπεισε να του αναθέσουν τα καθήκοντα του το 2008 και να ανανεώσουν τη θητεία του το 2012 εώς το 2015 παρότι - σύμφωνα με τη δίωξη - κατείχε πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το Κολούμπια.

Γι’ αυτό και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία μετά χρήσεως αφού το πανεπιστήμιο φέρεται να απάντησε πως ουδέποτε φοίτησε εκεί ενώ το επίμαχο διάστημα , που υποστηρίζει ότι σπούδαζε εκεί , ήταν φαντάρος.

Η ευθύνη των μελών του ΔΣ έγκειται στο γεγονός ότι δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών με αποτέλεσμα να του καταβάλλεται μηνιαίως μισθός 7500 ευρώ χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα.

Η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Χρονόπουλου, ο οποίος πάντως είναι πτυχιούχος μηχανικός- υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top