ΣΦΑΓΗ στην Αίγυπτο: Εκατοντάδες οι νεκροί σε συγκεντρώσεις του Μορσι

Με δακρυγόνα, τεθωρακισμένα και μπουλντόζες οι επεμβάσεις

Πρώτη ανάρτηση: 14/08/2013 11:00

Με δακρυγόνα, τεθωρακισμένα και μπουλντόζες και υπό τον ήχο πυροβολισμών επενέβησαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας στις δύο καθιστικές διαμαρτυρίες υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο, ξεκινώντας το πρωί της Τετάρτης την προαναγγελθείσα επέμβαση για διάλυσή τους.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έκανε λόγο για πάνω από 250 νεκρούς, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής διασταυρωθεί από από ανεξάρτητες πηγές. Κάλεσε παράλληλα «τους Αιγύπτιους να βγουν στους δρόμους για να σταματήσουν τη σφαγή».

«Δεν πρόκειται για απόπειρα διάλυσης του πλήθους, αλλά για απόπειρα να πνιγεί στο αίμα κάθε αντίθετη στο στρατιωτικό πραξικόπημα φωνή», έγραψε στο twitter ο Γκεχάντ αλ-Χάνταντ, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Muslim-Brotherhood-member-016.jpg


Ελικόπτερα του στρατού πετούσαν πάνω από ��α δύο σημεία την ώρα της επέμβασης ενώ ξένοι ανταποκριτές μιλούσαν για συνεχείς ήχους πυροβολισμών. Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά ΜΜΕ, γύρω από το τζαμί συνελήφθησαν 50 άτομα και γύρω από το Πανεπιστήμιο περίπου 150.

Όπως αναφέρει το Reuters, μόλις μία ώρα μετά την επέμβαση οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μιλούσαν για 30 νεκρούς. Ύστερες αναφορές από το κόμμα ανέβαζαν ακόμη υψηλότερα τον αριθμό, ξεπερνώντας ακόμη και τους 100.

Η επίσημη αιγυπτιακή τηλεόραση αναφέρει, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ότι στους συγκεντρωμένους είχε δοθεί η ευκαιρία να «αποχωρήσουν με ασφάλεια». Διακηρυγμένος στόχος των αρχών ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων να γίνει σταδιακά, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top