Πώς στήνουν τα πάρτι της φοροδιαφυγής που ξεπερνούν τα 3 δις ευρω

Οι αυτοφωράκηδες και τα κυκλώματα της νύχτας

Πώς στήνουν τα πάρτι της φοροδιαφυγής που ξεπερνούν τα 3 δις ευρω

Την ώρα που η αστυνομία αναζητά τους ιδιοκτήτες κέντρων που φοροδιαφεύγουν για να τους περάσουν χειροπέδες, αντ’ αυτών βρίσκει «υπεύθυνους» καταστήματος, οι οποίοι μετά χαράς συλλαμβάνονται προκειμένου να οδηγηθούν στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Πρόκειται για συνταξιούχους ή ανέργους, τους λεγόμενους «αυτοφωράκηδες», οι οποίοι εμφανίζονται ως «υπεύθυνοι καταστήματος» ώστε οι πραγματικοί να γλιτώσουν τη σύλληψη.

Το νυχτοκάματο κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ απλά για να κάθεσαι αλλά συνήθως «κάνεις κάτι άλλο», όπως λένε άνθρωποι της νύχτας. Μάλιστα ο «αυτοφωράκιας», παίρνει μπόνους 100 ευρώ κάθε φορά που περνά μια νύχτα στο κρατητήριο…

Ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ τα γλέντια της φοροδιαφυγής

Ο τζίρος των κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας (μπουζούκια, μπαρ, μουσικές σκηνές, εστιατόρια, ταβέρνες, αναψυκτήρια κα) που δεν περνά από την εφορία υπολογίζεται ότι φθάνει στα 10 δις ευρώ ετησίως.

Εντωμεταξύ όπως εκτιμά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι απώλειες εσόδων για τα κρατικά ταμεία από τη φοροδιαφυγή της νύχτας, ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ το χρόνο.

Επίσης τα αδήλωτα κ��ρδη από λουλούδια, γκαρνταρόμπες και παρκινγκ, το διάτρητο σύστημα ιδιωτικών συμφωνητικών των τραγουδιστών, το ιδιότυπο καθεστώς αμοιβών για τις ορχήστρες, η μη έκδοση αποδείξεων και οι εταιρείες που δημιουργούνται για να αποκρύπτονται εισοδήματα είναι γνωστοί μέθοδοι φοροδιαφυγής εδώ και χρόνια, όπως σημειώνει στέλεχος του υπ. Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top