Δείτε: Αυτό είναι το πρώτο μπιφτέκι... εργαστηρίου! - Τι είπαν οι γευσιγνώστες που το δοκίμασαν

Επιθυμούν να συμβάλλει στην καταπολέμηση της πείνας

Το πιο διάσημο μπιφτέκι, το οποίο… δημιουργήθηκε από βλαστοκύτταρα του μυϊκού ιστού αγελάδας σε εργαστήριο έκανε σήμερα «πρεμιέρα»!

Παρόλο που για να δημιουργηθεί σπαταλήθηκαν 250.000 ευρώ η γεύση του δεν εντυπωσίασε τους γευσιγνώστες, οι οποίοι το δοκίμασαν σε… συνέντευξη Τύπου!

130729174021-test-tube-meat-story-top.jpg

«Η γεύση του θυμίζει κρέας, αν και μου λείπει το λίπος, πάντως γενικά όταν το τρως, έχεις την αίσθηση ενός μπέργκερ, αν και με κάπως διαφορετική γεύση», αποφάνθηκε ο ένας κριτικός γεύσης.

«Περίμενα την υφή του πιο μαλακή, έχει αρκετά έντονη γεύση, που μοιάζει με αυτή του κρέατος, αν και είναι λιγότερο ζουμερό. Πάντως για μένα είναι κρέας», είπε η άλλη.

Test-tube-burger.jpg

Για να φτιάξουν το κρέας, οι ερευνητές πήραν βλαστικά κύτταρα από τον μυϊκό ιστό μίας αγελάδας, τα καλλιέργησαν και τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριό τους. Αρχικά δημιουργήθηκαν μικρές – μικρές λωρίδες, τις οποίες ένωσαν και τις κατέψυξαν. Σιγά – σιγά το μπέργκερ ήταν πραγματικότητα!

Το κρέας είναι αρχικά λευκό και αποκτά το γνώριμο χρώμα του με την προσθήκη της φυσικής ουσίας μυοσφαιρίνης και χυμού παντζαριού.

Με το εν λόγω μπιφτέκι οι ερευνητές επιθυμούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της πείνας, ενώ αναμένεται να υπάρχει και οικολογικό όφελος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top