Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής-Εντοπίστηκε φουσκωτό με όπλα και εκρηκτικά στην Χίο

Δείτε φωτό- Έγιναν 12 προσαγωγές και 6 συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής-Εντοπίστηκε φουσκωτό με όπλα και εκρηκτικά στην Χίο

Πρώτη ανάρτηση: 30/07/2013 15:25
1957842.jpg
Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιήθηκε μετά τον εντοπισμό τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου ενός φουσκωτού με… όπλα και εκρηκτικά.

Το σκάφος είχε προορισμό την Τουρκία και από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι το φορτίο προοριζόταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο, το οποίο έπλεε μεταξύ της Χίου και του νησιού Οινούσες, επέβαιναν και συνελήφθησαν δύο Έλληνες και δύο τουρκικής καταγωγής Κούρδοι. Ο ένας από τους Έλληνες, είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο και όπως δήλωσε, προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε. Ο άλλος Έλληνας είναι ηλικίας 50 ετών.
1957844.jpg
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τις πρωινές ώρες, σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο ρουτίνας.

Στον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 195 σφαίρες καθώς επίσης και δύο ωρολογιακούς μηχανισμούς.

Η Αντιτρομοκρατική διενεργεί τώρα ελέγχους στα σπίτια τους στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κορίνθου, προκειμένου να συλλέξει επιπλέον στοιχεία.
1957843.jpg
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σε έρευνα που διεξήχθηστη Χίο συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ έχουν γίνει περίπου 12 προσαγωγές, 9 από την Αθήνα (πολλές από τις οποίες έγιναν στα Εξάρχεια) και 3 από Θεσσαλονίκη. Όσοι συνελήφθησαν στα Εξάρχεια, δηλώνουν πως είναι μέλη του Επαναστατικού Κόμματος Απελευθέρωσης.

Τα άτομα που συνελήφθησαν στη Χίο, είχαν πάει στο σημείο που είχαν αφήσει οι λιμενικοί το σκάφος. Θεωρήθηκαν ύποπτοι και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από την αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι οι δύο Κούρδοι είναι με άλλα αλλοδαπά διαβατήρια ενώ οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν φαίνονται να είναι άτομα που κινούνται αλληλέγγυα προς Κούρδους μετανάστες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top