Το ΣτΕ αποφάσισε: ανοίγει ξανά η ΕΡΤ μέχρι τον νέο φορέα!

Αναστέλλεται προσωρινά η υπουργική απόφαση - πώς θα λειτουργεί πλέον

Το ΣτΕ αποφάσισε: ανοίγει ξανά η ΕΡΤ μέχρι τον νέο φορέα!

πρώτη ανάρτηση: 17-06-2013, 21:29

Την επανέναρξη λειτουργίας της ΕΡΤ επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, που αποφάσισε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για το «λουκέτο» μέχρι να δημιουργηθεί ο καινούργιος φορέας!

Η απόφαση του Συμβουλίου βασίζεται στο άρθρο 15 του Συντάγματος, είναι άμεσα εκτελεστή και ορίζει πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα εκπέμψει ξανά μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας.

Επικαλούμενο το άρθρο 15, το ΣτΕ κρίνει ότι υπάρχει νομική βάση στο αίτημα των εργαζομένων ώστε να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή όσον αφορά την κοινή Υπουργική Απόφαση, υπέρ της ΠΟΣΠΕΡΤ, μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής, το Σεπτέμβριο.

Σε ένα δεύτερο σκέλος, καλεί τους υπουργούς Οικονομικών και Παρά τω Πρωθυπουργώ, κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου, να λάβουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα, ώστε να συνεχιστεί η μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της ΕΡΤ και της ιστοσελίδας της, δηλαδή, οι δύο υπουργοί θα αποφασίσουν για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, θα είναι περιορισμένος.

Εκτός από το άμεσο άνοιγμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η αναστολή της υπουργικής απόφασης για το «λουκέτο» αίρει το αδιέξοδο στο οποίο είχαν βρεθεί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι συνεδρίαζαν στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ...

Δείτε στο βίντεο του Star όλες τις λεπτομέρειες για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top