Ολονυχτία έξω από το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης

Κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το Ραδιομέγαρο

Ολονυχτία έξω από το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης

Πρώτη ενημέρωση 01:24 12/06/13

Αμέσως μετά τη διακοπή του σήματος της ΕΡΤ, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης, εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων, για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους και να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης.

Εντολή εκκένωσης του κτηρίου έδωσε αργά τα ξημερώματα ο πρόεδρος της ΕΡΤ, επειδή όπως είπε, "θεωρείται κατάληψη", αλλιώς άπαντες θα πάνε στο αυτόφωρο.

Κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν γύρω από το Ραδιομέγαρο

Το πλήθος τραγούδησε στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου το «πότε θα κάνει ξαστεριά», έχοντας ως αποδέκτη την κυβέρνηση.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στο προαύλιο, ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΕΠΑΜ, του κινήματος «Δεν Πληρώνω», δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στους δήμους, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ.α.

Μικρόφωνα στήθηκαν στο προαύλιο ενώ ακούγονταν συνθήματα και τραγούδια. Πλήθος καλλιτεχνών – ανάμεσά τους οι Γιάννης Κότσιρας και Ελευθερία Αρβανιτάκη – συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Εισαγγελέας μετέβη στο παλιό κτίριο της ΕΡΤ στην λεωφόρο Κατεχάκη –σύμφωνα με πληροφορίες- και προχώρησε στο σφράγισμα του κτιρίου.

Το αναλογικό σήμα έπεσε λίγο πριν τις 11 το βράδυ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διεκόπη η λειτουργία των πομπών στην Πάρνηθα, για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Μετά τις 23:10 το σήμα είχε πλέον χαθεί από τους περισσότερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες ανά την επικράτεια και το πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορούσαν να βλέπουν μόνο οι χρήστες του διαδικτύου κατά διαστήματα.

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα να προχωρήσει σε απεργίες διαρκείας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απεργία ξεκινά από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουνίου, για τους συντάκτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου για τους συντάκτες των εφημερίδων. Σήμερα, στις 12:00 μμ, η ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε απεργιακή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top