Επιχείρηση διάσωσης ΤΩΡΑ στην Κρήτη: Τουρίστας που έκανε πεζοπορία έπεσε σε φαράγγι

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Επιχείρηση διάσωσης ΤΩΡΑ στην Κρήτη: Τουρίστας που έκανε πεζοπορία έπεσε σε φαράγγι
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση διάσωσης ενός τουρίστα ο οποίος τραυματίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στο φαράγγι Ανύδρο στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν Τσέχο, ηλικίας περίπου 50 ετών ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές και ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, μαζί με ακόμα δύο άτομα να διασχίσει το φαράγγι.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ο 50χρονος έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφριά στο πόδι.

Οι φίλοι του κάλεσαν σε βοήθεια και αμέσως κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να βγάλουν με ασφάλεια τον 50χρονο από το φαράγγι και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καντάνου.

Στο σημείο έχει σπεύσει ένα πυροσβεστικό όχημα με τρία άτομα.

Συνδρομή και σε τουρίστες έμεναν από νερό και από δυνάμεις στη Σούγια

Την ίδια ώρα με επιτυχία ολοκληρώθηκε ενα δεύτερο περιστατικό παροχής βοήθειας σε δύο τουρίστες νότια της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, ενας Ολλανδός και ένας Ιταλός ξεκίνησαν από την Πέμπτη να διασχίσουν μια διαδρομή από τα Σφακιά προς τη Σούγια.

Το βράδυ έμειναν σε ένα πρόχειρο κατάλυμα και σήμερα ξεκίνησαν πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4 με προορισμό τη Σούγι�� όταν, στο ύψος του φαραγγιού της Τρυπητής ένιωσαν τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν και κάλεσαν σε βοήθεια.

Οι δύο τουρίστες μάλιστα δεν υπολόγισαν σωστά και είχαν ξεμείνει από νερό με αποτέλεσμα να έχουν υποστει αφυδάτωση.

Κλιμάκιο από τον Καμπανό έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τους δύο τουρίστες ενώ ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καντάνου, συνοδεία του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του Δ. Καντάνου Σελίνου κ. Πυροβολάκη, τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top