Οι «μαύροι πάνθηρες» προειδοποιούν την Χρυσή Αυγή: Μην πειράξετε τους μαύρους

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Channel 4 για την αυξανόμενη ρατσιστική βία στην Ελλάδα

Οι «μαύροι πάνθηρες» προειδοποιούν την Χρυσή Αυγή: Μην πειράξετε τους μαύρους

Νέα αναφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών αλλά κυρίως στις προσπάθειες των τελευταίων να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας που υφίστανται κάνει το βρετανικό Channel 4, παρουσιάζοντας ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του καναλιού.

Το ρεπορτάζ επικεντρώθηκε στην αντίδραση των μεταναστών που υφίστανται επιθέσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταφέροντας την μαρτυρία του Michael Chege, ενός 28χρονου ο οποίος γεννήθηκε στην Κένυα, αλλά ζει στην Αθήνα από μωρό.

«Είμαι μέλος των Black Panthers (μιας ομάδας που περιπολεί περιοχές της Αθήνας με στόχο να επέμβει υπέρ μεταναστών σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων) και όλοι το ξέρουν» λέει ο 28χρονος στον ανταποκριτή του καναλιού. «Δεν φοβάμαι τους νεοναζί, είναι μια ομάδα ηλιθίων. Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχασαν. Στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα τους εξολοθρεύσουμε».
«Προειδοποιώ ευθέως τη Χρυσή Αυγή. Μην τα βάζετε με τους Μαύρους Πάνθηρες. Και το εννοώ», προσθέτει.

Ο ίδιος τονίζει ότι από όταν έφτιαξαν την ομάδα τους, τα πράγματα είναι καλύτερα για αυτούς. «Στη γειτονιά μου η ζωή είναι καλύτερη, δεν φοβόμαστε το ίδιο».

Ο Jamal Osman που επιμελείται του ρεπορτάζ, γράφει ότι ακολούθησε τις αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της επιχείρησης "Ξένιος Δίας". «Περάσαμε ανάμεσα από ναρκομανείς και εμπόρους ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί τους κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα».

Στη συνέχεια του άρθρου, ο Michael Chege μιλάει για τη ζωή του στην Ελλάδα. «Στο σχολείο, ήμουν το μόνο μαύρο παιδί. Έπρεπε κάθε μέρα να δίνω μάχη για να έχω τον σεβασμό». Σε μικρή ηλικία έμαθε πολεμικές τέχνες για να μπορεί να υπεραμύνεται του εαυτού του.

Διηγείται μάλιστα ένα περιστατικό ρατσιστικής βίας εναντίον του. Όταν ήταν σε ένα λεωφορείο, δύο άνδρες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Επιβάτες προειδοποίησαν τον Michael. «Μου είπαν τρέξε, κρύψου ή πέσε κάτω». Ο ίδιος δεν έφυγε και δέχθηκε επίθεση.

Μία ημέρα αργότερα, βρέθηκε σε τηλεοπτικό παράθυρο δελτίου ειδήσεων, απέναντι στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, γράφει ο συντάκτης, αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως κανίβαλους.

Στην τηλεοπτική αντιμαχία των δύο ανδρών, ο ηγέτης της Χ.Α. διέψευσε την επίθεση από μέλη του κόμματος του. Όταν ο Michael του ζήτησε να τοποθετηθεί, εκείνος είπε: «Οι πυγμαίοι τρώγονται και ψήνονται από άλλους μαύρους στην Αφρική. Και θεωρούνται ιδιαίτερο έδεσμα».

«Είμαι άτυχος να είμαι ξένος στην Ελλάδα», καταλήγει ο 28χρονος Michael. Για την ώρα, ο ίδιος και οι ομάδες του θα συνεχίσουν, όπως υπογραμμίζει, να περιφρουρούν τη γειτονιά τους.

Δήλωση στον βρετανικό σταθμό έκανε και η Λιάνα Κανέλλη σημειώνοντας πως σε περιοχές της Αθήνας οι πολίτες έχουν αρχίσει να διώχνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top