Τραγωδία στο σπήλαιο της Αρκαδίας: Νεκρός ο δύτης που αγνοούνταν από το Σάββατο!

Το βάθος ήταν πάνω από 170 μέτρα και θεωρείται το βαθύτερο στην Ελλάδα

​Νεκρός βρέθηκε την Δευτέρα το πρωί ο 25χρονος δύτης που αγνοούνταν από το Σάββατο στο σπήλαιο της πηγής Σίντζι στα Κάνδυλα Αρκαδίας!

Ο άτυχος άνδρας συμμετείχε σε αποστολή τεσσάρων σπηλαιολόγων – δυτών του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ), που καταδύθηκαν στα νερά της πηγής που αναβλύζουν από πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Να σημειωθεί, όμως ότι το σπήλαιο της πηγής Σίντζι θεωρείται το βαθύτερο στην Ελλάδα!

Οι δύτες έφτασαν ως τα 153 μέτρα βάθος πριν σταματήσουν, ενώ το σπήλαιο συνέχιζε βαθύτερα, με το μήκος του να προσεγγίζει τα 1.400 μ. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το βάθος του σίγουρα είναι τουλάχιστον 170 μ. και κατατάσσεται τουλάχιστον στα πρώτα 30 παγκοσμίως με βάση το βάθος.

Για πρώτη φορά ερευνήθηκε το 1996 από μικρή ομάδα σπηλαιολόγων – σπηλαιοδυτών του ΣΠΕΛΕΟ, ενώ μετά την σταδιακή καταγραφή της μορφής του και των πλημμυρισμένων αιθουσών, διαδρόμων και βαράθρων του, επιβεβαιώθηκε το 2009 ότι είναι το βαθύτερο πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ελλάδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top