Θαύμα στην Πάτρα: 57χρονος βλέπει ξανά χάρη στην αδερφή του!

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Χαμογελάει ξανά ο Γιώργος Σακκάς από την Πάτρα, ο οποίος ξαναβρήκε το φως του χάρη σε μια πρωτοποριακή επέμβαση!

Ο άντρας, που ζούσε στο σκοτάδι για περισσότερο από δέκα χρόνια, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστικών κυττάρων με τα βλαστοκύτταρα της ίδιας του της αδερφής και έτσι σώθηκε.

«Για περισσότερο από δέκα χρόνια προσπαθούσα να βρω το φως μου. Είχα υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις στο πτερύγιο του δεξιού οφθαλμού, αλλά κάθε φορά η νόσος υποτροπίαζε, με αποτέλεσμα ολόκληρη η επιφάνεια του κερατοειδούς να είναι καλυμμένη από ουλώδη ιστό και να μην βλέπω καθόλου», λέει ο 57χρονος άντρας από την Πάτρα στην Espresso και προσθέτει:

«Μετά την μεταμόσχευση απέκτησα ξανά το δικαίωμα να βλέπω το φως του ήλιου και τα πρόσωπα των αγαπημένων μου. Ζω μια απολύτως φυσιολογική ζωή και μάλιστα μπορώ ακόμα και να οδηγώ».

Η επιτυχία της εγχείρησης αυτής δίνει ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς, που κινδυνεύουν να χάσουν την όραση τους από σοβαρές βλάβες του κερατοειδούς, αλλά και από μια σπάνια γενετική νόσο των οφθαλμών, την ανιριδία.

Ο άντρας θα υποβληθεί σε εγχείρηση και στο άλλο μάτι του, προκειμένου να θεραπευτεί εντελώς.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης παρουσιάστηκαν από τον δρ. Μάλλια, τον καθηγητή οφθαλμίατρο του πανεπιστημίου Αθηνών που την πραγματοποίησε, στο 46ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

*φωτό: ο δρ. Μάλλιας, που έκανε την επέμβαση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top