Δεν θα δούμε εξωγήινους στην Καλαμάτα… αλλά εγκατάσταση σταθμού της NASA!

Θα υπάρξει στην πόλη «διαστημικός τουρισμός»

Δεν θα δούμε εξωγήινους στην Καλαμάτα… αλλά εγκατάσταση σταθμού της NASA!

​Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat επιθεωρητής της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, στην Καλαμάτα θα εγκατασταθεί σταθμός της NASA!

Από εκεί θα γίνονται πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της γης.

Το μέρος επιλέχθηκε λόγω της γεωγραφικής του θέσης που βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του «διαστημικού τουρισμού» αλλά και λόγω του ότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του καθηγητή Περικλή Παπαδόπουλου.

Παράλληλα θα υπάρξει στην πόλη «διαστημικός τουρισμός» που θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, όπως είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι για το θέμα είναι ενήμερη και η κυβέρνηση.

Τον Ιούλιο αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της NASA και της κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, για Πανεπιστημιακό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρις δολάρια!

Ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος της Καλαμάτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο το οποίο εφόσον προχωρήσει, δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top