Δίκη Marfin: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των υπαλλήλων που διασώθηκαν από το φλεγόμενο κτίριο

Διαβάστε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν!

Δίκη Marfin: Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των υπαλλήλων που διασώθηκαν από το φλεγόμενο κτίριο

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την τραγωδία στη τράπεζα Marfin με καταθέσεις υπαλλήλων που διασώθηκαν από το φλεγόμενο κτίριο. Οι στιγμές που έζησαν ήταν εφιαλτικές.

«Άκουσα χτυπήματα , γυαλιά να σπάνε και τους συναδέλφους να φωνάζουν “δεχθήκαμε επίθεση, φωτιά, φωτιά… Γρήγορα όλοι πάνω”. Ανεβήκαμε όλοι στον δεύτερο όροφο. Υπήρχε παντού καπνός, πανικός. Σε έναν διάδρομο που οδηγούσε σε μία αποθήκη είδα συνωστισμένους πολλούς συναδέλφους μου να προσπαθούν να βρουν τρόπο διαφυγής. Με μία συνάδελφο βγήκαμε στο μπαλκόνι. Από τον όροφο και το ισόγειο έβγαινα πυκνοί καπνοί. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, ζαλιζόμουν και πονούσε ο οισοφάγος μου. Μου κοβόταν η αναπνοή. Είπα πάει θα καούμε, δεν θα ξαναδούμε τα παιδιά μας» ανέφερε η Μαρία Καραγιάννη τα πλάνα της οποίας στο μπαλκόνι έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Η είσοδος καιγόταν και ήταν κλειδωμένη. Στο κλιμακοστάσιο γινόταν πανικός. Ένας συνάδελφος έσπασε με τα χέρια του ένα πλέξιγκλας για να φύγει ο καπνός. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον, καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε, δεν ξέρω πως σε ύψος τριών μέτρων. Όλοι φώναζαν “παιδιά προχωρήστε καιγόμαστε”. Μετρηθήκαμε και έλειπαν τρεις. Τους πήραμε τηλέφωνο. Εγώ πήρα τον Νώντα Τσάκαλη. Δεν απάντησε ποτέ» ανέφερε η Μάρθα Μέρμηγκα.

Οι υπάλληλοι κατέθεσαν πως παρόλο που είχαν γίνει και στο παρελθόν στόχος κουκουλοφόρων η διοίκηση αποφάσισε να λειτουργήσει την τράπεζα την ημέρα της γενικής απεργίας, ενώ καταγγέλλουν ότι τα στελέχη της τράπεζας τουw ζητούσαν να σώσουν τα χρήματα και τα έγγραφα.

Στη δίκη με κατηγορούμενους τέσσερα στελέχη της τράπεζας οι υπάλληλοι έκαναν λόγο και για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Η ημέρα εκείνη έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό των υπαλλήλων. «Για δύο μήνες είχα αναπνευστικά προβλήματα αλλά και ψυχολογικά. Βλέπω ακόμα εφιάλτες. Το κτίριο να καίγεται και εγκλωβισμένα μέσα συγγενικά μου πρόσωπα. Εκείνη την ημέρα από το πρωί είχαν γράψει με σπρέι στην τζαμαρία “τοκογλύφοι θα σας κάψουμε”. Μήνες μετά το περιστατικό δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω ούτε το σεμινάριο πυρασφάλειας που επιτέλους έκανε η τράπεζα» ανέφερε η Ελένη Βρέντζου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Κάντε κλικ και δείτε περισσότερα στο βίντεο του Alpha...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top