Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στις Σκουριές: 8 τραυματίες, ο ένας σοβαρά από σκάγια!

Αυστηρό μήνυμα Δένδια: Μέγιστη πρόκληση τα πυρά κατά αστυνομικών

Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στις Σκουριές: 8 τραυματίες, ο ένας σοβαρά από σκάγια!

Αν εμπόλεμη ζώνη, χαρακτηρίζεται αυτές τις ημέρες ο χώρος της Παιδείας, τότε τι να πει κανείς για τα όσα (ξανα )συμβαίνουν στις Σκουριές Χαλκιδικής γύρω από τα μεταλλεία Χρυσού.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, μετά τα πρωινά επεισόδια και την επέμβαση των ΜΑΤ, η κα��άσταση προς το απόγευμα εκτραχύνθηκε ακόμη περισσότερο όταν περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν από όλες τις γύρω περιοχές για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή 3 γυναικών από τα πρωινά επεισόδια.

Η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου και η νέα ένταση προκάλεσε τον τραυματισμό 8 αστυνομικών, εκ των οποίων οι τέσσερις από σκάγια καραμπίνας αφού κάποιος ή κάποιοι από το πλήθος άνοιξαν πυρ κατά των αρχών!

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, ο ένας εκ των τραυματιών μεταφέρθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς η κατάσταση του κρίνεται πιο σοβαρή.

Ξέσπασε ο Δένδιας: Μέγιστη πρόκληση τα πυρά κατά αστυνομικών

Την καταδίκη των πρωτοφανών επεισοδίων εναντίον των αστυνομικών από όλα τα κόμματα ζήτησε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε αυστηρό μήνυμα ξεκαθάρισε πως τα πυρά κατά αστυνομικών αποτελούν «μέγιστη πρόκληση» για ένα κράτος δικαίου και δεν θα γίνουν ανεκτά.

«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις» τόνισε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ξεκαθαρίζοντας ότι «μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε» και τονίζοντας πως δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους «δίκαιο» κουκουλοφόροι με καραμπίνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top