Σε εξέλιξη η άτυπη έκτακτη σύσκεψη της ΟΛΜΕ - Διαβουλεύσεις και στο Μαξίμου

Να κινηθούν νομικά απέναντι στην κυβέρνηση εξετάζουν οι καθηγητές

Σε εξέλιξη η άτυπη έκτακτη σύσκεψη της ΟΛΜΕ - Διαβουλεύσεις και στο Μαξίμου

Πρώτη ανάρτηση: 11/05/2013 14:51

Νέα έκτακτη άτυπη σύσκεψη πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΟΛΜΕ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δρομολογήσει την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Σκοπός της συνάντησης είναι να επανακαθορίσει την στάση της ΟΛΜΕ, η οποία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης για την απόφαση επιστράτευσης, καθώς σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η απόφαση επιστράτευσης παραβιάζει το Σύνταγμα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Εν τω μεταξύ, δεν είναι λίγες οι φωνές των εκπαιδευτικών που προτείνουν να μην επιστέψουν στα καθήκοντά τους ακόμα και μετά την επιστράτευση, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τρίμηνη φυλάκιση, όπως ορίζει ο νόμος.

Την ίδια ώρα, σε συνεχείς διαβουλεύσεις, παρακολουθώντας και τα νεότερα από το… μέτωπο, βρίσκεται η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να διατηρεί ανοικτή γραμμή με στενούς συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης. Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως προέχει απόλυτα η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους και προς αυτή την κατεύθυνση και με αυτό το κριτήριο λαμβάνεται κάθε απόφαση.

Όπως σας είχαμε πει η κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιεύσει την Δευτέρα τις αποφάσεις για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ώστε να είναι έτοιμη η εκτύπωση των φύλλων πορείας και η αποστολή τους από τις περι��έρειες, αν οι συνελεύσεις των εκπαιδευτικών αποφασίσουν θετικά για την απεργία. Περίπου 86.000 φύλλα πορείας αναμένεται να εκδοθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top