Η μάνα του Έλληνα μετανάστη που δολοφονήθηκε από νεοναζί ξεσπά

«Φοβόμουν και για το δεύτερο παιδί μου, τον Γαβριήλ»

Η μάνα του Έλληνα μετανάστη που δολοφονήθηκε από νεοναζί ξεσπά

theodoros-voulgaridis.jpg

«Ήταν πολύ άσχημα, αυτά τα πέντε χρόνια, να μην ξέρεις ποιοι ήταν οι δολοφόνοι. Σκέτο μαρτύριο ήταν… Και φοβόμουν και για το δεύτερο παιδί μου, τον Γαβριήλ», είπε με τρεμάμενη φωνή η μάνα του Θεόδωρου Βουλγαρίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε από νεοναζί στην Γερμανία.

«Είχα πολύ καλή οικογένεια, μεγάλωσα καλά τα παιδιά μου και φοβόμουν μήπως τον είχαν μπλέξει πουθενά. Ήταν σκέτο μαρτύριο. Το παιδί μου ήταν ένας άγγελος, πολύ καλό παιδί. Γιατί να πάει τόσο άδικα;» αναρωτιέται.

«Παρακαλούσα μέρα νύχτα να αποδοθεί δικαιοσύνη για να σταματήσουν να λένε για το νεκρό παιδί μου ότι είχε μπλέξει.» τονίζει και προσθέτει

«Τελικά η ίδια η αστυνομία που μας πίεζε δεν το κρύβω, ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια μας όταν έπιασε τους δολοφόνους που είναι νεοναζί. Όμως εμένα αυτά δεν μου λένε τίποτα. Γιατί να χαθεί ο γιος μου που ήταν ένας άγγελος; Γιατί να πάει τόσο άδικα;»
serres4.jpg
«Κάθε τρεις μέρες πάω στο νεκροταφείο στις Σέρρες και του ανάβω κεράκι. Του πάω και λουλούδια και αυτό με ξεκουράζει λίγο.» τονίζει.

«Από το γερμανικό κράτος δεν έχω κανένα παράπονο…» είπε καταλήγοντας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Πέρασαν οχτώ χρόνια από το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2005, όταν ο Θόδωρος Βουλγαρίδης, 41 χρόνων, πατέρας δυο μικρών παιδιών, μετανάστης στη Γερμανία, δολοφονήθηκε.

Η γερμανική αστυνομία ενημέρωσε τότε τους συγγενείς ότι ο Βουλγαρίδης έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, που σχετιζόταν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ούτε τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, ούτε οι συγχωρινοί του πείστηκαν τότε απο την εκδοχή των γερμανικών αρχών, περί φόνου σχετιζόμενου με το ποινικό δίκαιο. Μια κηλίδα όμως, είχε σχημαστιστεί τόσο για την οικογένειά του όσο και για την μικρή κοινωνία, που γνώριζε τον Θόδωρο Βουλγαρίδη.

Θα χρειαστεί να περάσουν τα οχτώ χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθούν η δύστυχη μητέρα του, που ουδέποτε αποδέχθηκε την ετυμηγορία της γερμανικής αστυνομίας, αλλά και οι συγχωριανοί του.

Δείτε την συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ στις 7…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top