Στον αέρα οι πανελλαδικές:Κίνδυνος να ακυρωθούν-Αδιαπραγμάτευτο το ζήτημα για τον Αρβανιτόπουλο

Σε ναυάγιο κατέληξε η κρίσιμη συνάντηση υπουργού-ΟΛΜΕ

Στον αέρα οι πανελλαδικές:Κίνδυνος να ακυρωθούν-Αδιαπραγμάτευτο το ζήτημα για τον Αρβανιτόπουλο

Πρώτη ανάρτηση: 08/05/2013 20:22

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ που εξελίχθηκε σε ναυάγιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ.

Ο κύριος Νικόλαος Παπαχρήστος δήλωσε: «Σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου, τα οποία παρουσιάσαμε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Επί της ουσίας, η πολιτική ηγεσία, εμμένει στην αρχική τοποθέτησή της. Υπό αυτή την έννοια δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη.Το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο και θα μάθετε την οριστική απόφαση του κλάδου.»

Όσο για την επιστράτευση είπε: «Οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση. Σε τελική ανάλυση, αν η πολιτική ηγ��σία, αποφασίσει να μας φορέσει χακί θα γυρίσουμε στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι και οι συνδικαλιστές θα κοιτάνε τους συναδέλφους στα μάτια!»

Ο υπουργός παιδείας, κύριος Αρβανιτόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: «Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες, προσωπικές και οι οικογενειακές θυσίες για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς, να βάλουν κι αυτοί πλάτη! Με δεδομένη την εθνική ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολεία. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα σε άλλα μέτρα που πήραμε, πήραμε κι αυτό της αύξησης του ωραρίου στην Β’ βάθμια εκπαίδευση, κατά 2 ώρες εβδομαδιαίως, από 21 σε 23 ώρες. Πιστεύω, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των περιστάσεων, θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια. Ένα πράγμα μένει αδιαπραγμάτευτο! Η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Και πιστεύω ακράδαντα, ότι δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία, τους μαθητές του, τον μόχθο τους!» , είπε και έφυγε χωρίς να δεχτεί καμία ερώτηση.

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των καθηγητών πήγαν το απόγευμα στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερωθούν από τον κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την εφαρμογή από την ερχόμενη χρονιά του μέτρου της αύξησης των δύο ωρών στο ωράριό τους.

Σύμφωνα με τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας επρόκειτο για μια συνάντηση ενημέρωσης και όχι διαπραγμάτευσης με τους συνδικαλιστές των καθηγητών.

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους με βάση τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησής τους με τον υπουργό Παιδείας και να αποφασίσουν εάν θα προκηρύξουν τελικά απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ή όχι.

Όπως είναι γνωστό, την πρόταση αυτή έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν οι περισσότεροι συνδικαλιστές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά από 21 σε 23 ώρες και τις επακόλουθες παρενέργειές της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top