Συνελήφθη 37χρονος πιστολέρο για 34 ληστείες και τραυματισμούς αστυνομικών!

Δεν είχε αφήσει τίποτα όρθιο

Συνελήφθη 37χρονος πιστολέρο για 34 ληστείες και τραυματισμούς αστυνομικών!

Ένας 37χρονος, μέλος σπείρας που είχε διαπράξει τριάντα τέσσερις (34) ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και Δημοσίων Οργανισμών καθώς και σε χρηματαποστολές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η σπείρα σε δύο περιπτώσεις είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών, στην μία εκ των οποίων είχαν τραυματίσει σοβαρά τέσσερις (4) αστυνομικούς

Σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη το απόγευμα της 30-4-2013, στο Περιστέρι, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος φυγόδικος ημεδαπός, μέλος σπείρας που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών.

Στην οικία του 37χρονου στους Θρακομακεδόνες, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο (2) πιστόλια GLOCK με δύο (2) γεμιστήρες έκαστο και εκατόν έντεκα (111) συνολικά φυσίγγια.

• Ένα (1) περίστροφο ZASTAVA 357 MAGNUM με έξι (6) φυσίγγια στο βυκίο του και τριάντα δύο (32) επιπλέον φυσίγγια.

• Δύο (2) αλεξίσφαιρα γιλέκα.

• Ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπ.

• Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας με επικολλημένη φωτογραφία του.

• Είκοσι έξι (26) χαρτονομίσματα εμποτισμένα με μπογιά χρωματισμού, κόκκινου και μπλε χρώματος, η οποία χρησιμοποιείται από τις Τράπεζες σε περίπτωση ληστείας, για την παγίδευση-καταστροφή των χαρτονομισμάτων.

• Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.

Σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Ίλιον Αττικής που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος είχαν βρεθεί και κατασχεθεί :

• Δύο (2) πολυτελή αυτοκίνητα.

• Ένα (1) αυτοσχέδιο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

• Ένα (1) τετράτροχο όχημα (γουρούνα).

• Μία (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρώτο από τα πολυτελή αυτοκίνητα το είχε αφαιρέσει την 31-1-2012 από την Ηλιούπολη, και λίγες ημέρε�� μετά είχε αγοράσει ένα ολικώς κατεστραμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και τύπου με το κλεμμένο . Στη συνέχεια τροποποίησε τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα ώστε να κυκλοφορεί το κλεμμένο αυτοκίνητο «νόμιμα», με την άδεια κυκλοφορίας του κατεστραμμένου. Το δεύτερο όχημα, το αφαίρεσε από την περιοχή του Βύρωνα την 5-3-2012 και είχε παραποιήσει σε αυτό τον αριθμό πλαισίου, ο οποίος αντιστοιχούσε σε όχημα που κατά το παρελθόν κατείχε νόμιμα.

Όπως επίσης ομολόγησε ο συλληφθείς, προέβαινε σε κατά παραγγελία κλοπές μοτοσυκλετών, κυρίως από περιοχές της Αττικής, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε στην περιφέρεια και άφηνε σε προκαθορισμένα σημεία, με σκοπό αυτές να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις ληστειών από τους συνεργούς του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top