Μου τη δίνει το αυξημένο ωράριο θα τραγουδούν οι εκπαιδευτικοί σε δημοτικά,γυμνάσια και λύκεια!

Το νέο Πολυνομοσχέδιο αλλάζει το πρόγραμμα δασκάλων και καθηγητών!

​Δύο ώρες περισσότερο θα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, καθώς, λόγω της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013- 2016, θα προσληφθεί μικρός αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών!!!

Το αυξημένο κατά δύο ώρες εβδομαδιαίο υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών προβλέπεται μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και θα ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος, με στόχο την εκταμίευση των δύο δόσεων των 8,8 δισ. ευρώ.

Οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο τους υπηρετούντες στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά "αγγίζουν" και αυτούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριό τους.

Στην περίπτωση αυτή, είτε θα απασχολούνται λιγότερες ��ρες από αυτές του υποχρεωτικού τους ωραρίου, με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους, είτε θα απασχολούνται σε σχολικές δράσεις όπως είναι η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας, οι αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο που ίδιου ιδιοκτήτη που λειτουργεί στην ίδια πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top