Οι μαθητές χρειάζονται περισσότερο ύπνο το πρωί!

Έρευνα δικαιώνει τους εφήβους όσον αφορά το ξύπνημα

Οι μαθητές χρειάζονται π��ρισσότερο ύπνο το πρωί!

Οι μαθητές που διαμαρτύρονται ότι ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί και επιμένουν ότι τα μαθήματα στα σχολεία θα έπρεπε να ξεκινούν πιο αργά, φαίνεται ότι έχουν δίκιο. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει την άποψή τους, καθώς έδειξε ότι οι έφηβοι χρειάζονται τουλάχιστον άλλη μία ώρα ύπνου το πρωί.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπράουν, για να μπορούν οι έφηβοι να είναι σε πνευματική εγρήγορση, ώστε να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις των μαθημάτων τους, θα πρέπει να κοιμούνται εννέα ώρες κάθε βράδυ.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, αυτό έχει να κάνει με το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου, το οποίο αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, μεταβάλλοντας τον χρόνο και τις ώρες που έχει ανάγκη ο οργανισμός να κοιμηθεί. Οι έφηβοι τείνουν να πηγαίνουν για ύπνο δύο ώρες αργότερα σε σχέση με τους μεγαλύτερους και τους μικρότερους, αλλά και να ξυπνούν δύο ώρες αργότερα. Αντίθετα, όσοι βρίσκονται στα 55 τους χρόνια κοιμούνται περίπου τις ίδιες ώρες με τα παιδιά που δεν έχουν μπει ακόμα στην εφηβεία!

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό δεν είναι ξεκάθαρος, ωστόσο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει να κάνει με τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν με το πέρασμα του χρόνου.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το βιολογικό ρολόι δεν αποτελεί τη μοναδική εξήγηση για τις αλλαγές που αφορούν τον ύπνο των παιδιών και των εφήβων. Όπως εξηγούν, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, όπως το πόσο αυστηροί είναι οι γονείς και το αν υπάρχουν στο παιδικό υπνοδωμάτιο συσκευές όπως τηλεόραση, υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, παιχνιδομηχανές κτλ, που αποσπούν την προσοχή και στερούν πολύτιμο χρόνο ύπνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top