Εικόνες ντροπής στη Μανωλάδα: Οι μετανάστες κοιμούνται μέσα στα θερμοκήπια!

Ο ένας επιστάτης έχει ξαναεπιτεθεί σε αλλοδαπό-Άφαντοι ακόμα οι τρεις

​Έχοντας σταματήσει πλέον την φροντίδα της καλλιέργειας οι εργάτες από το Μπαγκλαντές κινούνται γύρω από το χώρο, δίπλα στις κατοικίες, εκεί που στοιβάζονται κατά δεκάδες
για να κοιμηθούν και να φάνε.

Μέσα στον καταυλισμό ζουν οι 200 αλλοδαποί εργάτες που δέχθηκαν την επίθεση από τους επιστάτες.

IMG_0359.jpg
Ο χώρος που κανείς συναντά μπαίνοντας μέσα σε ένα από τα καταλύματά τους είναι η κουζίνα. Και ανάλογα τη διαμόρφωση, ακολουθούν αποθηκευτικοί χώροι και ο ενιαίος χώρος ύπνου, που χρησιμοποιείται ως καθιστικό, ως τραπεζαρία… Για τουαλέτα ούτε λόγος!

IMG_0395.jpg
Βγαίνοντας από τα τέσσερα πέντε θερμοκήπια δίπλα στην καλλιέργεια που φιλοξενούν δεκάδες εργάτες, τα φραουλοχώραφα απλώνονται όσο πιάνει το μάτι μας στο βάθος του ορίζοντα. Άλλα ανοιχτά, άλλα κλειστά τα θερμοκήπια και ο «κόκκινος χρυσός» να βρίσκεται λίγο πάνω από τη γη.

IMG_0413.jpg
Μόνο εικόνες ντροπής μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνθήκες διαμονής τους… μέσα στα πρόχειρα καταλύματα, άλλοι τρώνε το ρύζι τους, άλλοι μαγειρεύουν, άλλοι φτιάχνουν μπαγκλαντέζικο ψωμί, κάτι σαν τις αραβικές πίτες. Ζυμώνουν και ψήνουν… και απλώνουν τα χέρια τους και προσφέρουν ένα κομμάτι σε όποιον δημοσιογράφο τους επισκέπτεται αυτές τις μέρες!

IMG_0438.jpg

Νερό πίνουν από ένα πηγάδι που ποτίζονται και οι καλλιέργειες. Για φωτισμό υπάρχουν γεννήτριες, το πολύ μία με δύο λάμπες φωτίζουν το κάθε κατάλυμα, ενώ οι πιο τυχεροί διαθέτουν και δορυφορική τηλεόραση, για να βλέπουν τα κανάλια της χώρας τους, να μαθαίνουν τα νέα και να διατηρού�� έστω και έτσι την επαφή με πατρίδα.

IMG_0428.jpg
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις επιστάτες που πυροβόλησαν-Ο ένας συλληφθείς έχει ξαναεπιτεθεί σε μετανάστη

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών επιστατών, που φέρονται να πυροβόλησαν 200 αλλοδαπούς εργάτες επειδή... ζήτησαν να πληρωθούν, η αστυνομία αποκαλύπτει ότι ο 27χρο��ος επιστάτης, είχε "μπλεχτεί" και στο παρελθόν, σε επίθεση κατά μετανάστη και μάλιστα στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο, ο 27χρονος μαζί με έναν ακόμη Έλληνα, ο οποίος δεν συμμετείχε στα επεισόδια, είχε διαπληκτιστεί και πάλι με αλλοδαπούς εργάτες γιατί δεν τους πλήρωναν.

Όταν δε, ένας Αιγύπτιος εργάτης προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο με το οποίο επιχείρησαν να φύγουν, οι δύο Έλληνες έκλεισαν το παράθυρο πιάνοντας το χέρι του μετανάστη και τον έσυραν για αρκετή απόσταση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί!

Πρόκειται για τον 27χρονο επιστάτη, που μαζί με τους άλλους δύο συναδέλφους του, αναζητείται από την Αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top