Β. Παπαγεωργόπουλος: Έκλεισε έναν μήνα στη φυλακή και έστειλε ακόμα μια επιστολή

«Σε λίγες ώρες μπαίνω στον 2ο μήνα μιας ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ!»

Τον 1ο μήνα στην φυλακή συμπληρώνειο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και στέλνει μια νέα επιστολή του από τις φυλακές Διαβατών.

Επαναλαμβάνει ότι καταδικάστηκε άδικα και κάνει λόγο για «αναίτια σπίλωση και άδικη κατηγορία» προσθέτοντας πως τις πράξεις που του αποδόθηκαν δεν τις έχει κάνει ούτε κατά φαντασία.

Διαβάστε την επιστολή του

«Μου στέρησαν 1 μήνα από την ζωή μου ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΑ. Έδωσα την ψυχή μου για την πόλη μου και την Πατρίδα χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, χωρίς να ζητήσω κανένα αντάλλαγμα. Δεν είχα άλλωστε ανάγκη από τίποτε. Ο Θεός μου τα έδωσε όλα τόσο απλόχερα. Και δόξα και αγάπη και οικονομική άνεση μου έδωσε, τι άλλο να ζητούσα; Τώρα μου ζητούν να δώσω και την ζωή μου. Να την δώσω, αλλά όχι έτσι.

Όχι με την κατηγορία ότι πήρα έστω και 1€ από τον Δήμο, τον οποίο υπηρέτησα με αυταπάρνηση επί 12 συνεχή χρόνια. Όχι με την κατηγορία ότι στα 60 μου χρόνια άλλαξε ξαφνικά ο χαρακτήρας μου και έγινα «ηθικός αυτουργός σε ηθικό αυτουργό» για να απομυζήσουμε τον Δήμο, χωρίς μάλιστα να έχω κανένα απολύτως κίνητρο και κανένα απολύτως όφελος! Αυτό είναι για μένα το θέμα.

��χι η απάνθρωπη στέρηση της ελευθερίας μου. Όχι γιατί τον «φτερωτό γιατρό» τον έβαλαν στο «κλουβί» και δεν μπορεί να πετάξει. Το ερώτημα είναι γιατί η αναίτια σπίλωση, η ανυπόστατη διαβολή, η άδικη κατηγορία, η καταδίκη για πράξεις με τις οποίες ούτε κατά φαντασία μπορεί να έχω σχέση.

Γιατί αυτή η «στόχευση»; Ευτυχώς που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήδη -διαβάζω στον τοπικό Τύπο- βρέθηκε ένα τεράστιο ποσό σε ένα λογαριασμό κάποιου «εμπλεκόμενου» που αθωώθηκε! Βεβαίως εμφανίσθηκε... 20 ημέρες ΜΕΤΑ την καταδίκη μου! Τι σατανικά παιχνίδια παίζει η ΤΥΧΗ...

Στο θέμα αυτό πρέπει οι πάντες να πληροφορηθούν ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Λάμπρος Τσόγκας είχε δώσει εγγράφως εντολή στα ανακριτικά όργανα την 18/4/2008, ΠΡΙΝ δηλαδή 5 ολόκληρα χρόνια (!), να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ! (Δίνω σήμερα στην δημοσιότητα την σχετική εντολή του Εισαγγελέα ).

Ήταν γνωστά σε ορισμένους αυτά τα στοιχεία κατά την διάρκεια της δίκης! Ποιοι λοιπόν απέκρυψαν αυτά τα στοιχεία; Ποιοι δεν ήθελαν να εμφανισθούν στην δίκη; Ποιοι ήθελαν οπωσδήποτε την καταδίκη μου; Θα επανεξετάσει άραγε η Δικαιοσύνη την υπόθεση της καταδίκης μου κάτω από τα καινούργια δεδομένα; Καθώς όλα αυτά γυρίζουν συνέχεια μέσα στο μυαλό μου, λέω ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που με γνωρίζουν από παλιά και με στηρίζουν. Τηλεφωνήματα και γράμματα και βιβλία και εικόνες από όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο. Και οι συναθλητές μου από όλη τη�� Ελλάδα και από την δοκιμαζόμενη και πάλι Κύπρο!

Και Μοναχοί από το Άγιο Όρος! Προσπαθώ σε όλους να δώσω μία εξήγηση. Τι να πω; Όταν ο Πρύτανης των ποινικολόγων Μιχάλης Παναγιωτόπουλος αρθρογραφεί, όταν εκφράζει δημόσια την άποψή του για την δίκη μου και λέει «Αυτό το κοχλάζον πάθος προμηνούσε και το αποτέλεσμα», «Αποδείχθηκε ότι η μάχη αυτή είχε κριθεί πολύ νωρίτερα», «Δικαιοσύνη χωρίς ψυχραιμία δεν νοείται», «Τα στοιχεία αυτά έλειψαν απ' αυτή την δίκη» και άλλα παρόμοια, εγώ τι να πω; Δεν χρειάζεται να προσθέσω απολύτως τίποτα! Σταματάω να γράφω. Ακούω θόρυβο από μακριά. Το τραίνο έρχεται. Πλησιάζει στην φυλακή. Σφυρίζει 2 φορές. Πρέπει να είναι συνθηματικό. Σε λίγες ώρες μπαίνω στον 2ο μήνα μιας ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top