Γ. Μπουτάρης: «Δεν υπάρχουν λεφτά στον δήμο. Θα εγκρίνονται μόνον οι απαραίτητες δαπάνες»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

​Τον κώδωνα κινδύνου για τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω της οικονομικής κρίσης, έκρουσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Τώρα νιώθουμε τι θα πει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά», είπε ο δήμαρχος και δήλωσε πως στο εξής θα εγκρίνονται μόνον οι εντελώς απαραίτητες δαπάνες του Δήμου.

Προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι τέτοια που αν χρειαστεί να κλείσουν οργανισμοί του Δήμου, θα κλείσουν και για να περιγράψ��ι το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί αύριο να πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τις Γιορτές του καλοκαιριού ή τα Δημήτρια».

Παράλληλε εξέφρασε, την οργή του για το γεγονός ότι σε αυτές τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ο καταδικασμένος και έγκλειστος στις φυλακές, για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πρώην υπάλληλος του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, εξακολουθεί να πληρώνεται από το ταμείο του Δήμου, επειδή αυτό προβλέπει η υπάρχουσα νομοθεσία.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο, όπου είναι στο χέρι του, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους στο Δήμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top