Εφτά μήνες φυλακή στον Δήμαρχο Καβάλας για παράβαση καθήκοντος

Τι δήλωσε ο ίδιος

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής στον Δήμαρχο Καβάλας, κ. Κώστα Σιμιτσή, για παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορά μη ανάκληση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο είχε αναπτύξει παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Πιο συγκεκριμένα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον δήμο Καβάλας ανέπτυξε μεγαλύτερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων απ’ όσα προέβλεπε η άδεια λειτουργίας του, με το δικαστήριο να κρίνει πως ο δήμαρχος Καβάλας δεν προχώρησε σε όλες τις ενέργειες από πλευράς του δήμου, ως όφειλε.

Ο δήμαρχος Καβάλας άσκησε έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης που θα αποφανθεί σχετικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σε δήλωσή του ο κος Σιμιτσής σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει πως «θεωρώ λάθος τη�� απόφαση του δικαστηρίου πλην όμως η απόφαση αυτή δεν είναι ικανή να κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη και τον έλληνα δικαστή. Ως ελεύθερος πολίτης είχα το δικαίωμα να κρίνω μια δικαστική απόφαση και αυτό έπραξα με τρόπο συνετό και προσεχτικό χωρίς να προβώ σε κανέναν είδους χαρακτηρισμό. Επιπλέον, με το δικαίωμα που μου παρέχει ο νόμος άσκησα έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης το οποίο και θα κρίνει οριστικά την υπόθεση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top