"Οπλοστάσιο" βρέθηκε στο κελί του Βλαστού στις φυλακές Τρικάλων: Σχεδίαζε νέα απόδραση;

Συνέλαβαν 2 από τους 11 δραπέτες - Καμένο το βαν- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν οι αστυνομικοί στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού, στο οποίο πραγματοποίησαν έρευνα μετά την επεισοδιακή απόδραση των 11 κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται πως ο βαρυποινίτης είχε επιχειρήσει να αποδράσει με ελικόπτερο από τις συγκεκριμένες φυλακές όπου κρατείται πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

23032013kales1.jpg

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας στο κελί του εντοπίστηκαν 5 αυτοσχέδια πριόνια, 4 αυτοσχέδια σύρματα κοπής μετάλλων και 2 αυτοσχέδια μαχαίρια.

Βέβαια, είναι απορίας άξιο, πως ο βαρυποινίτης κατάφερε να έχει και πάλι στην κατοχή του όπλα τα οποία πιθανότατα να τον βοηθούσαν να αποδράσει.

Συνελήφθησαν δύο δραπέτες

Όσον αφορά στην χθεσινή ομαδική απόδραση, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν οι δύο από τους 11 δραπέτες, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν τους υπόλοιπους 9.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο εντοπίστηκαν σε απόσταση 4- 5 χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.

Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.

Τι άλλο εντόπισε η αστυνομία


Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο ε��ωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα, που απεικονίζονται σε φωτογραφίες και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους.
Επίσης, δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες.

Καμένο το βαν

Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμένο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top