Κρήτη: Καταγγέλλουν δυσκολίες στη σίτιση οι κρατούμενοι

Έχουν μειωθεί οι ολοήμερες δαπάνες από 3,20 ευρώ το άτομο σε 2,08 ευρώ

Δυσκολίες στη σίτιση καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι των φυλακών Νέας Αλικαρνασσού και οι καταγγελίες αυτές έφτασαν μέχρι το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου. Χθες ο πρόεδρός του Σωκράτης Βαρδάκης αλλά και ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης βρέθηκαν στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη το κράτος έχει μειώσει τα χρήματα που δαπανά για την ολοήμερη σίτιση των κρατουμένων (πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα) από 3,20 ευρώ το άτομο σε 2,08 ευρώ με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να υποσιτίζονται.

Μάλιστα πρόκειται να ζητηθεί από το δήμο Ηρακλείου να παραχωρηθεί οικόπεδο κοντά στις φυλακές ώστε να μπορούν να καλλιεργούν και να καταναλώνουν δικά τους προϊόντα οι κρατούμενοι.

Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος αλλά και ο κ.Βαρδάκης είχαν επαφές με κρατουμένους, τη διέθυνση των φυλακών και σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τα προβλήματα .Κανένα παράπονο πάντως δεν υπήρξε πάντως για το προσωπικό των φυλακών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top