ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ: Παραδόθηκε ο Ριζάι-Σώοι και αβλαβείς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Μπλόφαρε για τα εκρηκτικά και τις χειροβομβίδες ο κακοποιός!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ: Παραδόθηκε ο Ριζάι-Σώοι και αβλαβείς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και ένα 24ωρο, στις φυλακές Μαλανδρίνου, με τον Αλκέτ Ριζάι, να κρατά ομήρους, 5 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Kαι οι πέντε είναι ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΡΙΖΑΙ:

Όλο αυτό το 24ωρο, ο Ριζάι συνομιλούσε με πέντε διαπραγματευτές.

Ένας εξ΄αυτών τον είχε πλησιάσει περισσότερο. Με το που εισχώρησε στις φυλακές όμως και μια ομάδα των ΕΚΑΜ, ο κακοποιός κατάλαβε πως το παιχνίδι είχε τελειώσει και παραδόθηκε από μόνος του, λέγοντας:

«Αρκετά, ως εδώ, δεν μπορώ να προχωρήσω άλλο, πάρτε τους ανθρώπους μπορούμε να σταματήσουμε εδώ».

ΜΠΛΟΦΑΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ:

Ο Ριζάι τελικά, δεν κρατούσε ούτε εκρηκτικά, αλλά ούτε και χειροβομβίδες. Όλο αυτό, αποδείχθηκε πως ήταν μια καλοστημένη μπλόφα του κακοποιού, ο οποίος είχε ένα ραδιοφωνάκι τυλιγμένο με ταινίες, απ΄όπου εξείχαν κάτι καλώδια και το οποίο έμοιαζε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Αντί για αυτοσχέδια μαχαίρια (όπως αρχικά είχε αναφερθεί), στην κατοχή του βρέθηκαν κάτι σίδερα.

Λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος του Αλκέτ Ριζάι, είχε μιλήσει ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, απευθύνοντας δημόσια έκκληση στον Αλκέτ Ριζάι, να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους:

«Έχω μιλήσει αρκετές φορές μαζί του. Ως τις 2:30 τα ξημερώματα μιλούσαμε, και προσπαθούσα να τον πείσω να παραδοθεί και ν΄αφήσει ελεύθερους τους ομήρους. Μου είπε ότι παρότι σέβεται τα τόσα χρόνια συνεργασίας μας στον δικαστικό τομέα, αυτή τη φορά, δεν θα μου κάνει τη χάρη να με ακούσει. Ήταν σε ψυχολογική ένταση.

Ζήτησα από την κοπέλα του να τον πείσει, έκανε μια προσπάθεια, αλλά ήταν ανεπιτυχής.

Θέλω τώρα που μιλάμε δημόσια, του κάνω δημόσια έκκληση, να θέσει τέλος σε αυτή την ομηρία που μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία. Δεν φταίνε σε τίποτα αθώοι άνθρωποι, να σεβαστεί τη ζωή αθώων κακοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων που δεν χρωστάνε τίποτα, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό και τη σωματική του ακεραιότητα!

Δέχομαι αν κριθεί σκόπιμο, να πάω στο Μαλανδρίνο, να μπω μέσα και να προσπαθήσω να τον πείσω, για να φύγουν οι όμηροι».

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΛΑ:

Η σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι, η οποία αποφυλακίστηκε πριν λίγες μέρες και με την οποία έζησαν έναν παράφορο έρωτα, είχε μεταβεί και εκείνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, προκειμένου να τον μεταπείσει.

ΔΕΙΤ�� στο video, το χρονικό της ομηρίας, τη δημόσια έκκληση του Σάκη Κεχαγιόγλου, και κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τι δήλωναν οι γονείς του Ριζάι, στα αλβανικά ΜΜΕ, ώρες πριν λήξει η ομηεία.



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top