Έλεος: Δήλωσε διευθυντής από το 2005 σε σχολείο που ιδρύθηκε το 2006!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ υποθέσεις διαφθοράς που θα σας «σηκωθούν τα μαλλιά»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών βρίσκονται οι φάκελοι των δημόσιων υπαλλήλων σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι επιτήδειοι που έχουν δηλώσει προσόντα-μαϊμού!

Όσοι βρεθούν να έχουν διοριστεί με πλαστά πιστοποιητικά θα διωχθούν και αυτοί πειθαρχικά και θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο.

Μετά από αυτές τις ιστορίες της απόλυτης ατιμωρησίας που θα διαβάσετε θα εξοργιστείτε ακόμη περισσότερο με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας!

Δήλωσε διευθυντής από το 2005 σε σχολείο που ιδρύθηκε το 2006!

Ένας διευθυντής με εξαετή προϋπηρεσία ως διευθυντής σε σχολείο στους Θρακομακεδόνες εμφανίστηκε να διεκδικεί την θέση σχολικού συμβούλου. Όπως είχε δηλώσει κατείχε τη θέση του διευθυντή από το 2005 με μόνη λεπτομέρεια ότι το σχολείο ιδρύθηκε το 2006!!!

Καµία ευθύνη για θανάσιµο τραυµατισµό µαθητή!

Εκπαιδευτικός στη διάρκεια σχολικής εκδρομής μαθητών γυμνασίου σε χωριό τούς έδωσε άδεια να πάνε να παίξουν στην αυλή δημοτικού σχολείου, παρότι γνώριζε ότι δεν επιτρέπεται και χωρίς να μεριμνήσει να υπάρξει κάποιος καθηγητής - συνοδός. Αποτέλεσμα υπήρξε ο θανάσιμος τραυματισμός μαθητή της Α' τάξης του γυμνασίου.

ΠΟΙΝΗ: Υποβιβασμός κατά έναν βαθμό

Η κατάθεση δεν πήγαινε στην εταιρεία αλλά στον υπάλληλο!

Κάτοικος της Γερμανίας αγόραζε ελαιόλαδο από ελληνική εταιρεία προς την οποία κατέθετε μέσω τράπεζας το αντίστοιχο τίμημα. Συνολικά, είχε καταβάλει περισσότερα από 5.100 ευρώ. Εκ παραδρομής, όμως, τα ποσά δεν πήγαιναν στο λογαριασμό της εταιρείας αλλά στον προσωπικό λογαριασμό δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Όταν εντοπίστηκε το λάθος, κλήθηκε ο υπάλληλος να επιστρέψει τα χρήματα. Εκείνος παρά τις συνεχείς οχλήσεις, απλώς τα κατακράτησε.

ΠΟΙΝΗ: Απαλλαγή!

Πλαστογραφία και κλοπές

Εκπαιδευτικός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά μηνών για κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και μάλιστα κατ' εξακολούθηση, καθώς και για πλαστογραφία. Παραπέμφθηκε και στο αρμόδιο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ανατολικής Θεσσαλονίκης για το παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς για υπάλληλο διαγωγής εκτός υπηρεσίας.

ΠΟΙΝΗ: Στέρηση δικαιώματος προαγωγής για 2 χρόνια

Σωματικές βλάβες χωρίς τιμωρία

«Σου το λέω για να μην κλαίτε. Εσένα θα σε κάνω αλοιφή» έλεγε απευθυνόμενος σε συναδέλφους του υπάλληλος κέντρου περίθαλψης παίδων. «Ποια είσαι εσύ που κάνεις ό,τι θέλεις εδώ μέσα» είπε σε άλλο περιστατικό στη διοικητή του κέντρου. Εφτασε μάλιστα στο σημείο εν ώρα εργασίας να χτυπήσει και να ρίξει κάτω συνάδελφό του, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

ΠΟΙΝΗ: Προσωρινή παύση και στέρηση αποδοχών για 5 μήνες

Γιατρός απουσίαζε στη διάρκεια εφηµερίας

Γιατρός απουσίαζε αδικαιολόγητα στη διάρκεια εφημερίας νοσοκομείου. Κλήθηκε τηλεφωνικά να διενεργήσει αξονική τομογραφία σε επείγον περιστατικό που είχε διακομιστεί από άλλο νοσοκομείο. Όχι μόνον δεν προσήλθε στην υπηρεσία του αλλά έβρισε και τον τηλεφωνητή του νοσοκομείου που τόλμησε να τον καλέσει.

ΠΟΙΝΗ: Έγγραφη επίπληξη

Τον κάλυπτε η µνηστή του µε πλαστογραφία

Είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 178.000 ευρώ και δεν είχε υποβάλει ποτέ δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ούτε δήλωση ΦΠΑ. Ωστόσο, είχε και μνηστή που ήταν προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων στη ΔΟΥ, η οποία φρόντισε να λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης στο TAXIS άλλης υπαλλήλου και πλαστογραφώντας υπογραφές.

ΠΟΙΝΗ: Προσωρινή παύση και στέρηση αποδοχών 3 μηνών

Απουσίασε 159 ηµέρες, έχασε µισθό για έξι µήνες

Στην τριετία 2006-2008, υπάλληλος ΔΟΥ παρέλαβε δηλώσεις κληρονομιών χωρίς να προχωρήσει στην εκκαθάριση αυτών και στη βεβαίωση ��ων προβλεπόμενων φόρων. Το 2009 η ίδια υπάλληλος αρνήθηκε να μεταφερθεί σε άλλη διεύθυνση και να συντάξει πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής για όλες τις υποθέσεις που είχε χειριστεί. Ηταν εξάλλου το ίδιο έτος που απουσίασε αδικαιολόγητα για 159 εργάσιμες ημέρες!

ΠΟΙΝΗ: Προσωρινή παύση και στέρηση αποδοχών για 6 μήνες

Για νόθευση εγγράφων στερήθηκε τον µισό µισθό

Με σφραγίδα διά βίου αναπηρίας έφευγαν οι εξεταζόμενοι από υγειονομική επιτροπή, ανεξαρτήτως εάν στο αρχικό πρακτικό των μελώ�� της προβλεπόταν επανεξέταση ύστερα από πέντε χρόνια. Γι' αυτό φρόντιζε ο γραμματέας της επιτροπής νοθεύοντας έγγραφα και πρακτικά των συνεδριάσεων.
ΠΟΙΝΗ: Στέρηση αποδοχών 15 ημερών

Διέσπειρε φήµες για χρεοκοπία της χώρας!

Έστειλε σε όλες τις ΔΟΥ έγγραφο που αναφερόταν στη χρεοκοπία της χώρας και σε παύση πληρωμών. Ο συγκεκριμένος εφοριακός χρησιμοποίησε, μάλιστα, το επίσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της υπηρεσίας του για την αποστολή του σχετικού εγγράφου.

ΠΟΙΝΗ: Προσωρινή παύση 4 μηνών

Απαλλάχθηκε για καταθέσεις 456.000

Στον λογαριασμό υπαλλήλου πολεοδομίας δήμου βρέθηκαν καταθέσεις πάνω από 456.000 ευρώ, τις οποίες δεν μπορούσε να δικαιολογήσει βάσει των εισοδημάτων του. Από τη διασταύρωση καταθέσεων προέκυψε πως αρκετές ήταν από μηχανικούς ή ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν εκδώσει οικοδομικές άδειες στη συγκεκριμένη πολεοδομία.
ΠΟΙΝΗ: Απαλλαγή

Ζηµίωσε τον δήµο κατά 100.000

Περί τα 100.000 ευρώ χορήγησε σε διάστημα δύο μηνών ταμίας δήμου του νομού Μαγνησίας σε ειδικό συνεργάτη του δημάρχου χωρίς τα σχετικά εντάλματα και χωρίς ο παραλήπτης να είναι νόμιμος δικαιούχος των αμοιβών. Θεωρήθηκε υπεύθυνος για ταμειακό έλλειμμα που προκλήθηκε στον δήμο.
ΠΟΙΝΗ: Υποβιβασμός κατά έναν βαθμό

Προσωρινή παύση για «τρύπα» 18,8 εκατ.

Διετέλεσε ελέγκτρια εσόδων- εξόδων δύο όμορων δήμων και των νομικών τους προσώπων. Στη διάρκεια της θητείας της προέκυψε έλλειμμα άνω των 18,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί τελικώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
ΠΟΙΝΗ: Προσωρινή παύση και στέρηση αποδοχών 6 μηνών

Έκλεβε πετρέλαιο από πανεπιστήμιο

Προχώρησε σε υπεξαίρεση πετρελαίου για τις ανάγκες θέρμανσης πανεπιστημίου και το διοχέτευε στην αγορά. Πραγματοποιούσε τις περισσότερες παραλαβές απογευματινές ώρες, Κυριακές ή γιορτές, ενώ μέσα σε μία ημέρα παρέλαβε 240.061 λίτρα αν και οι δεξαμενές χωρούσαν μόνον 232.000. Προκάλεσε ζημιά επτά εκατ. ευρώ.
ΠΟΙΝΗ: Απαλλαγή​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top