Ντροπή και Αίσχος: Υπεξαίρεσαν επιχορήγηση για τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

1,3 εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά!!!

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το «χέρι» που κατηγορούνται ότι έβαλαν ο πρώην δήμαρχος Απόστολου Παύλου Ημαθίας κι ένας πρώην ταμίας του ίδιου δήμου, σε επιχορήγηση που είχε δοθεί για αθλητικά έργα στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη.

Οι δύο κατηγορούμενοι που παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης φέρονται να υπεξαίρεσαν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια ευρώ, από τα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 2003-2006. Και μετά απορούμε που πήγαν τα λεφτά!

Ανάμεσα στα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν βρίσκεται και ποσό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο είχε παραχωρηθεί ως επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ, με σκοπό την κατασκευή και την βελτίωση αθλητικών έργων στην περιοχή.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ άλλα 100.000 ευρώ που προοριζόταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα δεν δόθηκαν στον εργολάβο, καθώς έκαναν «φτερά»!!!

Όλα άρχισαν να βγαίνουν στο "φως" ύστερα από σχετική αναφορά της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον Μάρτιο του 2007, έπειτα από σχετικό έγγραφο του δημάρχου Αγίου Παύλου για την προηγούμενη διαχείριση.

Ακολούθησε διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών επιθεωρητών, με πόρισμα των οποίων τον Μάιο του 2009 προέκυψε το οικονομικό άνοιγμα στα ταμεία του δήμου.

Ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικέ�� πληρωμές, που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ, ενώ περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον ταμία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top