Στα 1,6 εκατ. οι πωλήσεις smartphones στην Ελλάδα!

14% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία τα smartphones στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, μία από τις γνωστές εταιρείες ερευνών, το 2012 έκλεισε με τις πωλήσεις smartphones στην Ελλάδα να φθάνουν στα 1,6 εκατ. τεμάχια, αριθμός κατά 14% υψηλότερος σε σχέση με τα 1,4 εκατ. τεμάχια που διετέθησαν το 2011.

Η οικονομική κρίση επηρεάζει σαφώς τις επιλογές των καταναλωτών, οι οποίοι στρέφονται προς τις περισσότερο προσιτές προτάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canalys, τα smartphones που διετέθησαν και κόστιζαν έως 199 ευρώ ανήλθαν σε περίπου 600.000, ενώ άλλες 400.000 ήταν εκείνα που κινούνταν μεταξύ 200 και 299 ευρώ.

Συνολικά, 1 εκατ. τεμάχια κόστιζαν κάτω από 299 ευρώ. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι περίπου 600.000 smartphones που έφθασαν στην ελληνική αγορά είχαν τιμή άνω των 300 ευρώ με τον μεγάλο όγκο να κινείται σε επίπεδα άνω των 450 ευρώ. Σημειωτέον πάντως πως η Canalys μετρά τις αποστολές συσκευών προς τους διανομείς και όχι τις τελικές πωλήσεις, κάτι που σημαίνει ότι πραγματικά νούμερα μπορεί να είν��ι λίγο διαφορετικά, δεδομένου ότι ορισμένοι μεγάλοι κατασκευαστές επανεξάγουν συσκευές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top