Φοιτητές Καστοριάς: Το ΤΕΙ δεν πρέπει να κλείσει

Δείτε τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Φοιτητές Καστοριάς: Το ΤΕΙ δεν πρέπει να κλείσει

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φοιτητών του ΤΕΙ Καστοριάς, για την απόφαση του σχεδίου «Αθηνά» να συγχωνευτούν δύο από τα τρία τμήματα της σχολής και να μεταφέρει ένα ακόμα στα Γρεβενά.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές “Με βάση το νέο προσχέδιο νόμου «Αθηνά» τα τμήματα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και Διεθνούς Εμπορίου συγχωνεύονται σε μια σχολή με τίτλο: «διοίκηση επιχειρήσεων, οργανισμών και συστημάτων», ενώ το τμήμα της πληροφορικής θα μεταφερθεί στα Γρεβενά και θα μετονομαστεί σε «μηχανικών πληροφορικής»”.

Οι φοιτητές αναμένεται να γυρίσουν βίντεο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην συνέλευση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές κατέληξαν στα αιτήματά τους.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση:

1) Αιτούμαστε την παραμονή του τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην πόλη της Καστοριάς.

2) Αιτούμαστε να μείνει ως έχει η ταυτότητα, το γνωστικό αντικείμεν�� και η ανταγωνιστικότητα του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας λόγο του εξειδικευμένου αντικείμενου που παρέχει.

3) Αιτούμαστε να μη χαθεί η μοναδικότητα , η ταυτότητα, και η ανταγωνιστικότητα του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου, λόγο του εξειδικευμένου του αντικειμένου.

Οι φοιτητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, καθώς όπως τονίζουν πολλοί γονείς δεν έχουν καν χρήματα για την μετακόμιση των παιδιών τους σε άλλη πόλη της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top