Ιταλία: Η κεντροαριστερά "πολύ κοντά" στην απόλυτη πλειοψηφία στη Γερουσία

Σύμφωνα με μια αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση

H κεντροαριστερή συμμαχία βρίσκεται «κοντά» στην απόλυτη πλειοψηφία στην γερουσία, σύμφωνα με μια αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

H έρευνα, την οποία διενέργησε η εταιρεία Tecne, αποπειράται να αποτυπώσει την μέχρι τώρα πρόθεση ψήφου των Ιταλών και καταλήγει στην ακόλουθη πρόβλεψη για την κατανομή εδρών στην γερουσία:

* 157 στην κεντροαριστερή συμμαχία (34,4%),
* 83 στην κεντροδεξιά (28%),
* 36 στο ψηφοδέλτιο Μόντι και τις συνεργαζόμενες δυνάμεις (14,6%),
* 29 στο κίνημα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο (13,7%)
* 4 έδρες σε λοιπά κόμματα, (3,8% της πρόθεσης ψήφου).

Η εκτίμηση αυτή σημαίνει ότι η κεντροαριστερά στην παρούσα φάση χρειάζεται μόνο μια έδρα για να μπορέσει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην γερουσία (158 έδρες).

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες που χαρακτηρίζονται «κρίσιμες» -αφού σε αυτές αναδεικνύεται μεγάλος αριθμός γερουσιαστών- η δημοσκόπηση της Tecne καταλήγει στην πρόβλεψη ότι «στην Λομβαρδία και στην Καμπανία προβάδισμα έχει η κεντ��οαριστερά, ενώ στην περιφέρεια Βένετο και στην Σικελία προηγείται η κεντροδεξιά», κύρια παράταξη της οποίας είναι το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της βουλής, όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ως βέβαιη την επικράτηση της κεντροαριστεράς, λιγότερο ή περισσότερο άνετη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top