Σοκ: Όλοι οι Έλληνες υποχρεωτικά είμαστε δότες οργάνων και όχι δωρητές!

Διαβάστε την διάταξη που πέρασε ο πρώην υπουργός Υγείας

Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα είμαστε όλοι οι Έλληνες και όσοι κατοικούν στην χώρα μας σε 5 μήνες από τώρα, σύμφωνα με τον νόμο του πρώην υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου!

Η αφαίρεση, οποιουδήποτε οργάνου κρίνεται χρήσιμο για κάποιον άλλο ασθενή, θα μπορεί να γίνεται χωρίς την συγκατάθεση των συγγενών από νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές ή... εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Αυτό αναφέρεται στον νόμο Λοβέρδου, που πήγε στην Βουλή το 2011 και ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο!

Η διάταξη έχει προκαλέσει οργή και φόβο, καθώς αρκετοί εκτιμούν πώς άνθρωποι, που δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα», όπως φτωχοί και μετανάστες θα πωλούν τα όργανα τους και θα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

Ο μόνος τρόπος να μην γίνει κάποιος δότης είναι να το δηλώσει εγγράφως στην αστυνομία ή σε συμβολαιογράφο! Όμως αυτό το σκέλος δεν έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.

Εξαιτίας της διάταξης αυτής μάλιστα παραιτήθηκε το προεδρείο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενώ δυσαρέσκεια έχει ξεσπάσει και στην ιατρική κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top