«Το ‘στρωσε» και στην Κρήτη!

Στο Λασίθι το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 15 εκατοστά

«Το ‘στρωσε» και στην Κρήτη!
​Με ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και χιόνια ξεκίνησε η «επέλαση» του χιονιά στη Κρήτη. Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε όλες τις ορεινές περιοχές του νησιού με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά από νωρίς το πρωί μηχανήματα έργων ξεκίνησαν τις προσπάθειες αποχιονισμού.

Σε κάθε περίπτωση όσοι χρειαστεί να κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο θα πρέπει να έχουν αυτοκίνητα 4χ4 ή αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα Χανιά, προβλήματα δημιουργήθηκαν στον δρόμο Λάκκοι - Ομαλός, στην περιοχή Πέτρας Σελί και στο Ασκύφου.

Στο Ρέθυμνο χιονίζει στα Ανώγεια όπου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου το ύψος του χιονιού κατά τόπους έχει φτάσει τα 15 εκατοστά και η θερμοκρασία φτάνει στους 4 βαθμούς υπό το μηδέν.

Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα με ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και εντάθηκε μετά τις τρεις ενώ το τελευταίο δίωρο είναι ιδιαίτερα έντονη και πυκνή.

Από τις 5:30 το πρωί, γκρεϊντέρ του Δήμου ξεκίνησε την διαδικασία εκχιονισμού στον κάμπο του Οροπεδίου και μέχρι την Άμπελο με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Μηλιαρά. Ταυτόχρονα από την Κερά και μέχρι το Οροπέδιο συνεργείο του Δήμου Χερσονήσου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Κατσαμποξάκη προχωρούν τον εκχιονισμό.

Αυτή την ώρα ο δρόμος είναι βατός για αυτοκίνητα με τετρακίνηση και με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συνιστάται προσοχή στην κίνηση των οδηγών και προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο του εκχιονισμού.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top