Έως 36 φορές έχει ξεπεραστεί το όριο των ρύπων στην ατμόσφαιρα

Τα τζάκια απειλούν την δημόσια υγεία

Έως 36 φορές έχει ξεπεραστεί το όριο των ρύπων στην ατμόσφαιρα
Αυτή είναι η εικόνα της Αθήνας τη νύχτα .Ένα γκρι απειλητικό πέπλο καλύπτει την ατμόσφαιρα από την καύση ξύλου και οι ρύποι έχουν εκτιναχτεί στα ύψη ξεπερνώντας έως και 36 φορές το όριο των 50 μικρογραμμαρίων και απειλώντας την υγεία των πολιτών.

Ο πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει λόγο για απρόβλεπτες επ��πτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον και ζητά από την πολιτεία να πάρει μέτρα.

Την ιδία ώρα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης αυξημένα κρούσματα παράνομης υλοτομίας σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για κοπή και συλλογή ξυλείας από άλση της Αττικής .

Πρόβλημα προκαλείται και από εισαγόμενη ξυλεία από τα Βαλκάνια που έχει μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα ποσοστά υγρασίας δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα .

Σε χθεσινή σύσκεψη των αρμόδιων παραγόντων των υπουργείων περιβάλλοντος ,εμπορίου και υγείας συζητήθηκαν οι ενδεχόμενες λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος .

Επίσης ο πρόεδρος της Περιφερειακής ένωσης δήμων Αττικής Νίκος Σαραντης με ανακοίνωση του ζητά την άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ενώ στα κρατικά έσοδα η μαύρη τρύπα λογω της μειωμένης ζήτησης πετρελαίου αγγίζει τα 4ΟΟ εκ. ευρώ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top