Κύκλωμα ναρκωτικών Θεσσαλονίκης: Διάλογοι για "ζάντες" και συλλήψεις

Συνεχίζονται οι απολογίες

Κύκλωμα ναρκωτικών Θεσσαλονίκης: Διάλογοι για "ζάντες" και συλλήψεις
Αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί που εμφανίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία να προστατεύουν και να συνεργάζονται με Αλβανούς.

Το πρωί 11 από τους κατηγορουμένους, ανάμεσα τους κι ένας αρχιφύλακας οδηγήθηκαν για απολογία στην ανακρίτρια. Όπως υποστηρίζουν, η πολυσέλιδη δικογραφία δεν στηρίζεται σε χειροπιαστά στοιχεία αλλά σε τηλεφωνικά κουτσομπολιά.

Αίσθηση ωστόσο προκαλούν οι τηλεφωνικοί διάλογοι μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών και των αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση. Σε μια από τις συνομιλίες ένας από τους διακινητές απαιτεί να μην γίνουν συγκεκριμένες συλλήψεις, ενώ γίνεται λόγος και για την ζάντα, όπως έλεγαν συνθηματικά τα ναρκωτικά.

Διακινητής: Τί έγινε, μπήκατε μέσα;
Αστυνομικός: Τώρα, τώρα αυτό κάνουμε!
Διακινητής: Δεν πιστεύω να πάει και η γυναίκα μαζί ανακριτή; Η γυναίκα με το κοριτσάκι, δεν θα πάνε ανακριτή καθόλου, έτσι;
Αστυνομικός: Ναι ρε, ναι, φεύγουν. Κι ακούς; Κάτι θα κάνουμε και με τη «ζάντα» που λέγαμε. Θα την αλλάξουμε από το αυτοκίνητο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία συνεχίστηκε λίγο αργότερα αμέσως μετά την αστυνομική έφοδο στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε ηρωίνη.

Αστυνομικός: Τώρα μόλις τελείωσα. Αυτά που ήξερες συν άλλα 2 τέτοια… κοπτικό.
Διακινητής: Που το είχε βάλει;
Αστυνομικός: Ένα κι ένα…. Πάνω στο ψυγείο και μέσα στο ψυγείο και είχε και ένα άλλο μικρό, ένα 10αράκι, 10αράκι πρέζα. Γραμμάρια.
Διακινητής: Άντε ρε… Τώρα ήρθε και ο εισαγγελέας εκεί;
Αστυνομικός: Μόλις τον άφησα.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν άλλοι δύο αστυνομικοί καθώς και δύο από τους φερόμενους ως εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top