Λουκέτο την Κυριακή στα μαγαζιά!

24ωρη απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων

​24ωρη απεργία θα κάνουν οι έμποροι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 που κανονικά θα ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά λόγω εορταστικού ωραρίου!

Ακόμα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, όπως αποφάσισε η διοίκηση της ΟΙΥΕ ως απάντηση την επιχειρούμενη ��ατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Η ομοσπονδία υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».

Η ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «συνιστά αιτία πολέμου» ενώ γνωστοποιεί ότι, πέραν της απεργίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων και άλλων παρεμβάσεων, με στόχο να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η ΟΙΥΕ θα επιδιώξει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα, διεκδικώντας να μη στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο παίρνοντας σαφή θέση κατά της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης, θα υπάρξουν συναντήσεις με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων και τέλος, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συντονισμού και στήριξης της απεργίας στην Αθήνα με τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top