«Ορκίζομαι να πω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια κυρία… Επιτροπή!!!»

Δείτε το σχέδιο του Υπ. Δικαοσύνης για αποσυμφόρηση και είσπραξη εσόδων

«Ορκίζομαι να πω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια κυρία… Επιτροπή!!!»

​Τη ζωή πιο εύκολη για τους πολίτες και τους δικαστές θα προσπαθήσει αν κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο επεξεργάζεται ειδικό σχέδιο για να "ξεμπλοκάρουν" τα διοικητικά δικαστήρια!

Πως θα γίνει αυτό;

Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξετάζει τη σύσταση επιτροπών που θα επιλύουν τις διαφορές μεταξύ διοίκησης και πολιτών, ώστε αυτές να μην χρειάζεται να φθάνουν στα δικαστήρια. Οι εν λόγω επιτροπές θα εξετάζουν και φορολογικές προσφυγές, ώστε να μπαίνουν χρήματα στα κρατικά ταμεία και να επιτευχθούν οι στόχοι των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, όπως απαιτεί και η τρόικα.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, η κόντρα κυβέρνησης –δικαστών για τις μνημονιακές περικοπές, και οι κινητοποιήσεις των τελευταίων, είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή περίπου 30.000 συζητήσεων μεταξύ των οποίων ήταν και φορολογικές, και στόχος είναι τώρα η επανεκκίνησή τους.

Τρεις για…. Έναν!!!

Οι επιτροπές θα αποτελούνται από έναν συνταξιούχο δικαστικό, ένα μέλος της διοίκησης και έναν δικαστή και θα επιχειρείται η επίλυση της διαφοράς επί τόπου. Στις περιπτώσεις που δεν πετυχαίνει ο στόχος, τότε και μόνο τότε θα παραπέμπεται η υπόθεση στο δικαστήριο, σε έναν και μόνο βαθμό.

Σύμφωνα με τον γ.γ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νίκο Κανελλόπουλο, «ο στόχος είναι να απεμπλέξουμε τα διοικητικά δικαστήρια, τα οποία αυτή τη στιγμή στενάζουν κάτω από έναν τεράστιο όγκο διοικητικών υποθέσεων. Καταγράφονται 450.000 υποθέσεις οι οποίες και δεν μπορούν να εκδικαστούν στον εύλογο χρόνο που απαιτεί ο πολίτης».
Βίντεο mega
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top