ΟΛΗ η αλήθεια για τους Μάγια και το ημερολόγιο τους: Γιατί έχουν σπείρει τον τρόμο;;;

Μην...αργήσετε να κάνετε κλικ!

Προσοχή, προσοχή! 21 Δεκεμβρίου 2012 σήμερα! Ετοιμαστείτε…! Από ώρα σε ώρα... «καταστρεφόμαστε». Έρχεται το ΤΕΛΟΣ του κόσμου, σύμφωνα ΠΑΝΤΑ με τις προφητείες των Μάγια.

Ωστόσο, για να μην πανικοβληθείτε σαν πολλούς άλλους που τρέχουν για να κρυφτούν σε κάποιο «καταφύγιο», καλό θα ήταν να μάθετε πως η συντέλεια του κόσμου έχει αναγγελθεί άλλες…182 φορές, οι οποίες από ότι φάνηκε πέρασαν και δεν… ακούμπησαν!

«Έχω μετρήσει 183 τέλη του κόσμου από τη ρωμαϊκή εποχή ως σήμερα. Η τελευταία φορά ήταν το 2008 όταν δύο αστροφυσικοί είχαν προβλέψει ότι από το κέντρο ερευνών CERN της Γενεύης θα άνοιγε μια τεράστια μαύρη τρύπα που θα κατάπινε τη Γη», τονίζει ο ιστορικός Λιούκ Μερί, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και υποστηρίζει πως η 21η Δεκεμβρίου θα είναι στο εξής μια ημερομηνία που θα θυμόμαστε.

«Το συζητάμε, βέβαια, όχι τόσο γιατί πραγματικά θα έρθει το τέλος του κόσμου αλλά γιατι φαίνεται ότι ορισμένοι το πιστεύουν. Το φαινόμενο πήρε διαστάσεις πιστεύω εξ αιτίας του Ιντερνετ αλλά και από την ταινία 2012» προσθέτει.


Σημειώνεται πως οι προφητείες για το τέλος του κόσμου, δεν έχουν μόνο μια πηγή. Αυτή που αναφέρεται στο Ημερολόγιο των Μάγια είναι από τις πιο δημοφιλείς και επικεντρώνεται στο «βεβαρυμένο» από παρόμοιες προφητείες 2012.

Ποιοι είναι οι Μάγια όμως και τι είναι αυτό το περιβόητο ημερολόγιο τους; Μήπως θα πρέπει να μάθετε κάποια σημαντικά πράγματα για να ξέρετε από πού θα σας βρει το… κακό;

Έχετε πάρα πολύ λίγο χρόνο για να μάθετε και το star.gr φροντίζει για εσάς!

Ο πολιτισμός των Μάγια

Ο πολιτισμός των Μάγια είναι από τους σημαντικότερους της Κεντρικής Αμερικής και απλώθηκε σε όλο το Γιουκατάν και στο μεγαλύτερο μέρος της Ονδούρας. Έφτασε στο απόγειο μεταξύ του 300 και 900 μ.Χ. με πλήρη ανάπτυξη γύρω από την πολιτική δομή, τις τέχνες, την κουλτούρα, τα μαθηματικά, την αστρονομία και το ημερολόγιο. Οι Μάγια είναι οι πρώτοι, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την έννοια του αριθμού «0» και εφάρμοζαν πολύπ��οκους μαθηματικούς και ημερολογιακούς υπολογισμούς. Και όλες αυτές οι γνώσεις είχαν ως βάση τη μεταφυσική. Κάθε αριθμός, ημέρα και έτος αντιπροσώπευε μια πνευματική δύναμη και με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να κατανοούν τους ιστορικούς κύκλους και τους νόμους της φύσης και επομένως να μπορούν να κάνουν προφητείες.

1.jpg


Όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτόν τον ιδιαίτερο πολιτισμό προέρχονται, εκτός από τα αρχαιολογικά ευρήματα, από αρχαία κείμενα των Μάγια που σώθηκαν, τα οποία είναι: Ο Κώδικας της Δρέσδης (δοκίμιο μαντικής και αστρονομίας), ο Κώδικας τω�� Παρισίων (θεότητες και αστρονομικά θέματα), ο Κώδικας της Μαδρίτης (θέματα γεωργίας, κυνηγιού και μελισσοκομίας, ημερολόγιο τελετών και μαντείων) και από κάποια χειρόγραφα της εποχής της αποικιοκρατίας. Κάποια από αυτά είναι το Πόπολ Βου (δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου) και τα βιβλία του Τσιλάμ Μπαλάμ (ιστορία των Μάγια, προφητείες).

Το ημερολόγιο των Μάγια

Το ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο στην ανθρώπινη ιστορία.

Στο ημερολόγιό τους καμία ημέρα δεν έμοιαζε με την άλλη. Αντιλαμβάνονταν το χρόνο σαν συναρμοσμένους τροχούς, όπου θεϊκές, ανθρώπινες και φυσικές δυνάμεις εμπλέκονταν σε μια αδιάρρηκτη συμφωνία. Θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ, από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Βασίζεται σε τρείς κύκλους: Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών.

tromaktiko.jpg

Τι σχέση έχει αυτό με την καταστροφή του κόσμου θα μου πείτε! Κι όμως έχει! Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ένας Μεγάλος Κύκλος.

Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή. Τέσσερις φορές έχουν προσπαθήσει οι θεοί να δημιουργήσουν τον Κόσμο κι επειδή το μοντέλο τους βγαίνει προβληματικό, στο τέλος του πειράματος το καταστρέφουν.


Βέβαια, δεν θα μιλάγαμε καν σήμερα για τη Συντέλεια του Κόσμου το 2012, αν ο Χοσέ Αργκέλες, ο αμερικανός ιστορικός τέχνης δεν δημοσιοποιούσε το 1987 πρώτος τις καταστροφολογικές θεωρίες του για τις «προφητείες των Μάγια». ‘Έτσι, έκτοτε ακολούθησαν δεκάδες άλλοι κι αν σήμερα πληκτρολογήσει κανείς τις λέξεις Maya και Doomsday στο Google, θα βρεί αμέτρητα σενάρια τρόμου που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο!

Από την πλευρά της η NASA, με δηλώσεις αστροφυσικών και αστρονόμων βεβαιώνουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμία να έρθει η καταστροφή του κόσμου από το διάστημα καθώς θα είχε ήδη διαπιστωθεί η πορεία σύγκρουσης με τη γη οποιουδήποτε πλανήτη ή μετεωρίτη από το μακρινό σύμπαν.

To συμπέρασμα είναι ένα! Για όλα φταίει ο Χοσέ Αργκέλες! Αν ισχύουν όλα αυτά, η… ημέρα θα δείξει! Εσείς απλά πάρτε μια ανάσα και… ετοιμαστείτε! Adiόs!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top