Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Με κρατούσαν όμηρο για τέσσερις ώρες

Έκρυθμη η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου φοιτητές αντιδρούν στο νέο κανονισμό που έχει στόχο να αποβάλλει τους αιώνιους φοιτητές από τις φοιτητικές εστίες.

Όμηρο κράτησαν κάποιοι φοιτητές τον αντιπρύτανη για τέσσερις ώρες στο γραφείο του, καθώς ο κ. Κωνσταντάτος συνέταξε το νέο κανονισμό. Οι φοιτητές απαιτούσαν να δηλώσει ότι δεν θα εφαρμοστεί.

Για "παρεμπόδιση ελευθερίας" από φοιτητές που τον περίμεναν έξω από το γραφείο του έκανε λόγο ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας Χρ. Κωνσταντάτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

"Ήθελαν να υπογράψω ένα λευκό χαρτί το οποίο θα έγραφε ότι αποσύρω τον κανονισμό" είπε ο ο κ. Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: "Οι βρισιές που άκουσα για τέσσερις ώρ��ς, γράφω βιβλίο".

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει τους φοιτητές που τον εγκλώβισαν ο αντιπρύτανης ανέφερε ότι με κάποιους φοιτητές είχε συνομιλήσει ξανά για το θέμα της εστίας, οι οποίοι δήλωναν ότι εκπροσωπούν το σώμα των φοιτητών που μένουν στις φοιτητικές εστίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΘ ΓΙΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ

«Η βία και ο εκφοβισμός είναι ξένα προς το πανεπιστήμιο και δεν θα κάμψουν το ΑΠΘ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ΑΠΘ για τον σημερινό προπηλακισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Σπύρου Παυλίδη μέσα στο γραφείο το από ομάδα νεαρών που του επιτέθηκε φραστικά με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες…

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας :

Ο προπηλακισμός του εξαίρετου επιστήμονα, δασκάλου και Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή Σπύρου Παυλίδη, το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου 2012 στην κοσμητεία της Σχολής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στα επείγοντα περιστατικά του ΑΧΕΠΑ, δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης.

Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων.

Τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού είναι ξένα προς το πανεπιστήμιο. Οι πανεπιστημιακές αρχές δεν κάμπτονται όταν προσπαθούν, σε εποχή μάλιστα κρίσης, να κρατήσουν όρθιο το πανεπιστήμιο και να εκπληρώσουν τον ακαδημαϊκό του ρόλο.

Στο όνομα των 75.000 φοιτητών μας και των οικογενειών τους, που πλ��ττονται από την οικονομική κρίση, και σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο κλειστό, οι πανεπιστημιακές αρχές μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους.

ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ

«Καταζητούνται Νεκροί ή Ζωντανοί» Αυτό γράφουν αφίσες που θυροκόλλησαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και έχουν τις φωτογραφίες του πρύτανη και του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας που σύμφωνα με τους φοιτητές συνέταξαν το νέο κανονισμό των φοιτητικών εστιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top