Πως μας κλέβει η Gοοgle!-Θα έπρεπε να δίνει 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο στην Ελλάδα!

Από το 2009 έχει δώσει στην εφορία MONO 328.000 ευρώ!

Πως μας κλέβει η Gοοgle!-Θα έπρεπε να δίνει 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο στην Ελλάδα!

Ναι καλά διαβάσετε, η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η Google, κλέβει την εφορία!

Φόρους εκατομμυρίων ευρώ αποφεύγουν να πληρώσουν οι πολυεθνικές εκμεταλλευόμενες παραθυράκια του νόμου ενώ παράλληλα μεταφέρουν τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους μακριά από την Ελλάδα όπου τα παρήγαγαν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Google Ελλάδας η οποία από το 2009 που ξέσπασε η οικονομική κρίση έως σήμερα έχει καταβάλει για φόρους λίγο περισσότερα από 328.000 ευρώ(!) όταν ο δηλωμένος της τζίρος πλησιάζει τα 7 εκατομμύρια(!) και τα πραγματικά της –πολλών δις- έσοδα από την Ελλάδα φεύγουν απευθείας στην Ιρλανδία!

Ο δηλωμένος τζίρος 7 εκατ. ευρώ από τη χώρα μας δεν αντικατοπτρίζει το σύνολο των εσόδων της από δραστηριότητες στην Ελλάδα, διότι οι διαφημίσεις που προβάλλουν οι σελίδες της πληρώνονται απευθείας από τους έλληνες πελάτες σε λογαριασμούς στην Ιρλανδία.

Αποτέλεσμα; να αποφεύγονται φόροι για πολλαπλάσια από τα δηλωμένα ποσά στην Ελλάδα.

4F058B5D79E7E571107CA5D95F758FFC.jpg

Μέσω Βερμούδων γλιτώνει φόρους εκατομμυρίων ευρώ από τις διαφημίσεις

Τα Ελληνικά χρήματα αλλά και των περισσότερων χωρών παγκοσμίως για τις διαφημίσεις δεν παραμένουν στην Google Ireland Ltd, παρά το γεγονός ότι οι φορολογικοί συντελεστές εκεί είναι από τους μικρότερους στην Ευρώπη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα από τα παραθυράκια των φορολογικών ρυθμίσεων που ισχύουν στην Ιρλανδία, η Google Ireland Ltd πληρώνει τεράστια ποσά για δικαιώματα στην εταιρεία συμμετοχών Google Ireland Holdings, η οποία αν και ιρλανδική, έχει τη φορολογική έδρα της στον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων- κάτι που επιτρέπει ο φορολογικός νόμος στην Ιρλανδία, αρκεί να φαίνεται ότι η διοίκηση της επιχείρησης γίνεται από τα γραφεία στις Βερμούδες!

Τι θα έπρεπε να πληρώσει η Google στο ελληνικό Δημόσιο από το 2009 έως και το 2011

Από έκθεση της γαλλικής Γερουσίας προκύπτει ότι ενώ η Google Γαλλίας καταβάλλει κατά μέσον όρο 5 εκατ. ευρώ ετησίως σε φόρους τα τελευταία χρόνια θα πλήρωνε έως και 500 εκατ. αν φορολογούνταν τα διαφημιστικά έσοδα της πολυεθνικής που αντιστοιχούν στη Γαλλία εντός της χώρας και δεν έφευγαν προς φορολογικούς παραδείσους.

Κατ’ αντιστοιχίαν, οι φόροι που θα προέκυπταν αν φορολογούνταν τα διαφημιστικά έσοδα, από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα θα έφταναν τα 10 εκατ. ευρώ!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top