Νέα κατάθεση ψυχής από Ιακωβίδη: Δεν είχα βενζίνη, πήγαινα με τα πόδια

Το «παράπονο» του πρωταθλητή: Δείχνουμε πρότυπα άλλους κι άλλους

«Θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου υπάρχει και θέλει να αγωνιστεί ξανά», δήλωσε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο οποίος συγκλόνισε χθες, Σάββατο, το πανελλήνιο όταν ξέσπασε σε λυγμούς, ανακοινώνοντας το (αναγκαστικό) τέλος της καριέρας του, μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σε νέα κατάθεση ψυχής ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε ξανά για τις δυσκολίες, που βιώνει ως αθλητής, και ζήτησε από την Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό όλων των αθλητών.

«Το πρόβλημα δεν είναι να “μπαλώσουμε” τον Θοδωρή. Υπάρχουν στην Ελλάδα άλλοι τόσοι Θοδωρήδες. Υπάρχουν άλλοι τόσοι αθλητές, που παλεύουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Βλέπω συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους κι εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο 100%. Θέλω να συνεχίσω. Θέλω να πάω λίγο παραπάνω. Βλέπω ότι έχω δυνατότητες και μπορώ, αλλά δεν μου το επιτρέπει η ζωή», είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

«Ο αθλητής μέσα μου υπάρχει και θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, να συνεχίσω, αλλά δεν το βρίσκω ηθικό απέναντι στους υπόλοιπους συναθλητές μου. Θέλω αυτή να είναι η αρχή για να ξεκινήσει ο κρατικός μηχανισμός να βοηθάει όλους τους αθλητές, να είναι δίπλα μας έμπρακτα», σημείωσε.

«Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια»

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας είπε πως τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην καριέρα του.

«Υπήρχαν στιγμές, όπως έχω πει, που δεν ήθελα να πάω στον φυσιοθεραπευτή γιατί ήξερα ότι δεν θα μου πάρει χρήματα επειδή ήξερε ότι είμαι δύσκολα. Και με την περηφάνια μου δεν ήθελα να πάω. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια. Υπήρξαν πολλές τέτοιες μαύρες στιγμές», αποκάλυψε.

«Δείχνουμε πρότυπα άλλους κι άλλους»

«Δείχνουμε πρότυπα άλλους κι άλλους και δεν ξέρουμε να δείξουμε και στα παιδιά μας και στην κοινωνία αυτούς που πρέπει. Με τον αγώνα τους, με το ήθος τους, με την τιμή τους, με τις αξίες τους. Γύριζε σπίτι του με τα πόδια γιατί δεν είχε λεφτά για βενζίνη. Εντάξει, να μας χαιρόμαστε», κατέληξε με παράπονο ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top